Innovaties centraal tijdens Summer of Innovation - World Horti Center
15.07.2020

Innovaties centraal tijdens Summer of Innovation

Deze zomer zijn er weer diverse baanbrekende innovaties en trends te bekijken tijdens de Summer of Innovation van 20 juli tot en met 4 september

De Nederlandse tuinbouw is een belangrijke sector geworden door samenwerking en innovaties. World Horti Center zet dit in de schijnwerpers tijdens de tweede Summer of Innovation. Net als vorig jaar zullen er diverse innovaties te zien zijn in het ‘clubhuis van de tuinbouw’. Bovendien vinden er ook diverse sessies plaats met innovatieve bedrijven en innovators. Dit jaar is er veel aandacht voor online content, waardoor er een hybride dynamiek ontstaat van expositie, events en kennissessies.

Expositie
Bezoekers kunnen een zomerlang de nieuwste innovaties en technieken bezoeken op de Summer of Innovation Expo. Gavita demonstreert de Wega LED, Van der Valk Systemen laat de ValkPoly+ zien. Ook is er aandacht voor indoor farming met Hortilux en GreenSimplicity, een geheel nieuw systeem voor nutriëntenmanagement met CELINE en kunnen bezoekers de Nanobubble Aeration van Royal Brinkman zien.

De Gier Drive Systems heeft de THG76R/RK Rackdrive unit op de tentoonstelling, Berg Hortimotive toont de spuitrobot MetoSWT en WPT Biobased laat zien dat er op verpakkingsgebied veel mogelijk is met de Bolayo, een volledig composteerbare pot. Van Iperen presenteert hun meststoffen-rekenprogramma, Van der Ende Groep laat bezoekers de Airmix van dichtbij bekijken en Pellikaan toont de QuteFruit, een mal waarmee telers groente en fruit in diverse vormen kunt laten groeien.

Ook de biobased pop-up expo van Greenport West-Holland, die maandag 13 juli al geopend is, is een onderdeel van de Summer of Innovation Expo. De expositie is op werkdagen gratis te bezoeken. Een ronde door World Horti Center met een Horti Xpert, op 30 juli of 6 augustus, is ook mogelijk. Deze vertelt u alle details van de innovaties.

Online programma
Ook online is er veel aandacht voor innovaties en trends in de glastuinbouw. De webinarserie EAT THIS loopt door in de Summer of Innovation; de verschillende sessies zijn terug te kijken op de website van World Horti Center. In deze serie geven Diverse briljante leiders van buiten de tuinbouw hun toekomstvisie op de tuinbouw. Daarnaast vindt er drie keer een Studio RoboCrops plaats. RoboCrops is het event waarmee ontwikkelingen in robots in de kas in stroomversnelling gebracht worden. Alle online en offline events over innovaties in de sector zullen gedurende de zomerperiode worden aangekondigd via de social media en website van World Horti Center.

Meer informatie over de Summer of Innovation en aanmelden voor events en webinars via onderstaande button.