Innoverende producten jaarrond presenteren - World Horti Center
28.06.2019

Innoverende producten jaarrond presenteren

Metazet FormFlex is bekend van de teeltgootsystemen, maar de participant van World Horti Center doet nog veel meer. We stelden het bedrijf drie vragen.

Wie is Metazet FormFlex?

"Metazet FormFlex timmert sinds 1978 nadrukkelijk aan de weg als innovator van de tuinbouw. Ons bekende teeltgootsysteem is er een bekend voorbeeld van. Met eigen productie levert Metazet FormFlex een breed assortiment aan materialen, van stengelbeugels, draadhaken, monorailhaken, teeltgoten, hijssystemen tot geavanceerde autonoom rijdende logistieke middelen. Deze materialen vinden via de kassenbouwers, installateurs en kwekers over heel de wereld hun weg. Metazet FormFlex heeft meerdere kantoren verspreid over Noord-Amerika, Europa en Azië. Vanuit deze locaties worden wereldwijd projecten via onze partners of direct aangestuurd om op locatie totaaloplossingen te realiseren", vertelt Jos van der Meijs.

Waarom is Metazet FormFlex participant geworden?

"World Horti Center is dé internationale verzamelplaats voor klanten uit de tuinbouwsector wereldwijd. Van groenten tot sierteelt en zachtfruit. Door de vele traffic is het voor ons de ideale plaats om onszelf en onze innoverende producten jaarrond te kunnen presenteren aan de naar kennis en informatie zoekende bezoekers, zowel autonoom presenterend als ondersteund met toelichting tijdens de pitchmomenten."

Wat zijn de laatste innovaties van het bedrijf?

"Metazet FormFlex is de innovator van het eerste uur. De door ons geïntroduceerde buisrailsteunen en de teeltgoten zijn nog steeds niet weg te denken items van een teeltsysteem. De IRIS!™ Scoutrobot, de winnaar van de GreenTech Concept Award 2018, is het resultaat van een samenwerking tussen Micothon, Ecoation en ons bedrijf. Deze gamechanger kan autonoom rijdend door de kas in een vroegtijdig stadium plagen en ziektes detecteren. Verder is er de OKO, een handgestuurde scoutrobot met dezelfde scantechnologie en dezelfde mogelijkheden als de IRIS!"