Internationaal podium voor Nederlandse tuinbouw in New York - World Horti Center
18.02.2020

Internationaal podium voor Nederlandse tuinbouw in New York

Een unieke tentoonstelling over de oplossingen die het platteland én de Nederlandse tuinbouw de wereld kunnen bieden

Aanstaande donderdag 20 februari opent een unieke tentoonstelling in New York. De tentoonstelling “Countryside – The Future” van Rem Koolhaas is volledig gewijd aan de oplossingen die het platteland de wereld kan bieden, waarbij de Nederlandse tuinbouw als belangrijke speler aan bod komt.

Architect en stedenbouwkundige Rem Koolhaas wil met de tentoonstelling aantonen dat het platteland een oplossingsrichting kan zijn voor grote maatschappelijke vraagstukken. “Countryside” presenteert onderwerpen zoals klimaatverandering, migratie en evolutie die de toekomst van onze planeet zal bepalen. In de expositie wordt ingezoomd op verschillende onderdelen van het platteland die oplossingen bieden. De Nederlandse tuinbouw staat hierbij symbool voor het thema voedsel en voedselproductie.

Verschillende Nederlandse tuinbouwondernemers en -toeleveranciers sloegen de handen ineen om samen de essentiële bijdrage van onze sector voor onze planeet te laten zien. Zij tonen hoe onze technologische sector een belangrijke bijdrage levert door de kracht van de natuur in te zetten en oplossingen biedt voor maatschappelijke vraagstukken als energie, water, duurzaamheid en voedselvoorziening en -veiligheid.

Participanten van World Horti Center dragen fors bij aan de tentoonstelling. Zo leveren Priva, Rijk Zwaan, Koppert Cress, Grodan, Hortilux, Metazet/Formflex, Bom Group en Koppert Biological Systems de te exposeren objecten voor in het museum én een volledig ingerichte vertical farming unit midden op 5th Avenue. In het museum wordt de connectie gemaakt tussen natuur en duurzaam, efficiënt en gezond produceren van voedsel.

Het is de eerste keer dat een tentoonstelling in dit museum niet om kunst draait, maar om een mondiaal maatschappelijk vraagstuk. Een mooi internationaal podium waar de Nederlandse tuinbouw haar belangrijke bijdrage aan het welzijn van de mens en de toekomst van de aarde kan presenteren.

De tentoonstelling is tot 14 augustus 2020 te zien. Bezoekers die naar aanvang van de tentoonstelling meer willen weten over onze sector en producten, zijn welkom in World Horti Center om de praktische, innovatieve kant van de tuinbouw verder te ontdekken.