Investeren in samenwerking en gezamenlijk kennis ontwikkelen is essentieel - World Horti Center
08.03.2022

'Investeren in samenwerking en gezamenlijk kennis ontwikkelen'

Stolze, full-servicepartner op het gebied van installatietechniek, is als huisinstallateur en trouwe participant nauw betrokken bij World Horti Center. We spreken met directeur Jilles Goedknegt over zijn kijk op partnerships en jong talent

Stolze is sinds 1969 een gerenommeerde naam in de internationale tuinbouw. Met ruim 160 medewerkers is het bedrijf anno 2022 uitgegroeid tot full-servicepartner op het gebied van installatietechniek. Als huisinstallateur en trouwe participant is Stolze nauw betrokken bij World Horti Center. Directeur Jilles Goedknegt vertelt: “Het is voor onze groei van essentieel belang om in contact te zijn met jong talent, partners uit de sector en te blijven innoveren en onderzoeken; alles komt samen in World Horti Center.”

Stolze is gespecialiseerd in het integreren van elektrotechniek, watertechniek, groeilicht, automatisering en klimaattechniek. Het unieke hierbij is dat Stolze als system integrator haar disciplines heel bewust samenvoegt, vertelt directeur Jilles Goedknegt: “Natuurlijk kunnen we onze disciplines afzonderlijk leveren, maar ons echte expertise is het integreren van een compleet op maat gemaakte installatie met perfecte onderlinge afstemming. Het vertalen van een klantwens voor een productieverhoging of duurzaamheidsslag, vertalen wij naadloos naar een passende totaaloplossing. Uiteraard inclusief het bijbehorende onderhoud en service. Zo ontstaat het juiste kwaliteitsniveau voor de onderneming.” 

Naast het hoofdkantoor in Maasdijk en de nevenvestiging in Aalsmeer, heeft Stolze diverse internationale vestigingen en lokale partners wereldwijd. Momenteel wordt het nieuwe onderkomen van het bedrijf gebouwd op het Honderdland in Maasdijk. “Hier hebben we alle ruimte om prettig te werken en zowel klanten, partners als nieuwe medewerkers te ontvangen.”

’Samen sta je sterker’ is een bekend gezegde in de tuinbouw. Deze coöperatieve houding heeft onze sector ver gebracht. Jilles Goedknegt: “Als system integrator zijn sterke partnerschappen onmisbaar; de producten en diensten van onze partners integreren we in ons totaalpakket. Zo werken we onder andere nauw samen met mede-participanten Priva, Signify en Van der Ende Groep.”

Investeren in samenwerking en gezamenlijk kennis ontwikkelen is essentieel voor het bedrijf. Stolze participeerde in 2019 dan ook in de All Climate Greenhouse in het Vertify-onderzoekscentrum van World Horti Center. Samen met de overheid realiseerden bedrijven een innovatieve kas waarin nagenoeg ieder klimaat ter wereld kan worden nagebootst. Sindsdien voeren studenten van Lentiz en Inholland onderzoek uit naar remote-control telen en andere teeltmethodes van de toekomst. Stolze is Stolz (Duits voor trots) om hier aan bij te dragen.