Jaap van Duijn ontvangt Koninklijke onderscheiding - World Horti Center
26.05.2018

Jaap van Duijn ontvangt Koninklijke onderscheiding

Bij het afscheid van het bestuur van Stichting Greenport Food & Flower Xperience ontving Jaap van Duijn de onderscheiding van Officier in de orde van Oranje-Nassau.

In aanwezigheid van familie, vrienden en relaties ontving Jaap van Duijn op vrijdag 25 mei 2018 in World Horti Center de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester A.M.A. van Ardenne-van der Hoeven. Jaap van Duijn heeft deze benoeming ontvangen voor de jarenlange inzet voor de sierteeltsector. Zo was Van Duijn één van de initiatiefnemers en oprichter van de Stichting Greenport Food & Flower Xperience (GFFX), de stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van de Nederlandse tuinbouwsector.

GFFX is één van de initiatiefnemers van World Horti Center; het internationale kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw waar ondernemers, onderzoekers, overheid en onderwijs samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Vanaf 2011 vervulde Van Duijn de rol van voorzitter en heeft in de afgelopen jaren vele mooie projecten en samenwerkingen tot stand gebracht. Kenmerkend voor Van Duijn was zijn vermogen tot verbinden, enthousiasmeren en innoveren.

Jaap van Duijn blijft als lid van de Adviesraad betrokken bij de activiteiten van de Stichting Greenport Food & Flower Xperience en World Horti Center. Inge Vermeulen is per 1 juli aanstaande voorzitter van de stichting.