Jaarrond het optimale lichtniveau voor iedere plant - World Horti Center
23.01.2020

Jaarrond het optimale lichtniveau voor iedere plant

Iedere maand gaat World Horti Center in gesprek met één van haar participanten. Deze maand besteden we aandacht aan Ludvig Svensson: leverancier van innovatieve klimaat- en schermoplossingen. We vroegen Clarinda Gros naar de nieuwste ontwikkelingen en hoe zij klanten up-to-date houden over al dat nieuws. 

Participatie in Word Horti Center

“Voor Svensson is het belangrijk om in het hart van de tuinbouw aanwezig te zijn. World Horti Center is die plek, waar Svensson in de permanente stand innovaties toont. Daarnaast is WHC met haar goede zalen voor presentaties en workshop, middenin Westland, een eventlocatie met vele voordelen. En last but not least is de catering ook goed geregeld. Kortom: voor Svensson een fijne locatie om klanten te ontvangen”, vertelt Clarinda.

Nieuwe, innovatieve schermoplossing

“Svensson lanceerde begin dit jaar een nieuwe, innovatieve schermoplossing: PARfect. Deze schermoplossing stelt telers in staat om volledige controle te hebben over het zonlicht dat de planten bereikt. Niet te veel en niet te weinig. Daarnaast zorgt het scherm voor een egale lichtverdeling en een constant PAR-lichtniveau in de kas, ongeacht de buitenomstandigheden.”

Kennis delen

Een van de manieren waarop Svensson klanten up-to date houdt is door het organiseren van kennissessies. Afgelopen 14 januari organiseerde zij speciaal voor siertelers een kennissessie PARperfect, waar gastspreker Silke Hemming (WUR) alles vertelde over het belang van diffuus licht. Telers Rob ten Have en Jos Verboom deelden hun ervaringen over deze unieke schermoplossing. “Na de diverse sprekers en ervaringen van de collega telers hebben we getoast op een (par)perfect jaar! De aanwezigen kunnen terugblikken op een leerzame avond. En wij kijken ook terug op een geslaagde avond, waarbij we veel informatie hebben kunnen delen met meer dan 100 kwekers. Wat een energie! Er was trouwens een cameraman aanwezig die de highlights heeft vastgelegd in een aftermovie”, zegt Clarinda enthousiast.