Je teeltkennis vergroten in World Horti Center - World Horti Center
01.07.2019

Je teeltkennis vergroten in World Horti Center

Het vak van teeltspecialist wordt steeds complexer, terwijl kennis van teelt steeds belangrijker wordt binnen productiebedrijven

Inholland start in september 2019 met de Post-HBO Teeltspecialist Expert. Deze wordt grotendeels georganiseerd vanuit World Horti Center. De opleiding is afgestemd op werknemers die al ervaring hebben in de glastuinbouw en zich verder willen ontwikkelen tot teeltspecialist. Tijdens de bijeenkomsten gaat de theorie over teelt, maar ook over klimaat en techniek. Opdrachten kunnen op het eigen bedrijf worden uitgevoerd. De opleiding zorgt ervoor dat je up-to-date blijft van de laatste ontwikkelingen en expertise op het gebied van teelt.

Lentiz Cursus & Consult en Hogeschool Inholland hebben de opleiding teeltspecialist ontwikkeld naar aanleiding van vragen uit het bedrijfsleven.

De opleiding bestaat uit drie niveaus: assistent, gevorderd en expert. Zaken die aan bod komen zijn bijvoorbeeld hoe je een plant aanstuurt op optimale kwaliteit en productie, maar tegelijkertijd een laag energieverbruik regelt. Of welke technieken je kan toepassen om het teeltplan te optimaliseren en hoe zich dat vertaalt naar andere productielocaties op de wereld.

Inschrijven voor de opleiding Teeltspecialist Expert 2019/2020 is mogelijk tot 14 juli 2020. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in via onderstaande button.