Joep Hendricks benoemd als directeur World Horti Center - World Horti Center
25.06.2019

Joep Hendricks benoemd als directeur World Horti Center 

Joep Hendricks wordt met ingang van 15 augustus 2019 de nieuwe directeur van World Horti Center 

Hij gaat als eerste directeur van de nieuw vormgegeven organisatie aan de slag. WHC Expo B.V. gaat alle zakelijke activiteiten in het expogebouw uitvoeren. Hendricks neemt de taken over van Erwin Cardol, die de laatste maanden interim optrad als eindverantwoordelijke.

De 42-jarige Hendricks heeft zijn sporen in de tuinbouw ruimschoots verdiend. Zo werkte hij jarenlang voor veredelingsbedrijven en was hij de laatste tien jaar actief op het gebied van cross-sectorale innovatie. Hij begeleidde spelers uit andere branches en alle windhoeken om proposities voor de tuinbouw te ontwikkelen of componenten uit de tuinbouw elders in te zetten. Zo werkte hij onder andere voor Philips, Rijk Zwaan en WUR.  Hendricks stapt over naar hét kennis- en innovatiecentrum van de tuinbouw, omdat hij voor de doorontwikkeling van World Horti Center enorme kansen ziet.  

“Dit gebouw laat zien wat er in Nederland door bedrijven, onderzoek, onderwijs en overheden is opgebouwd aan tuinbouwexpertise. Dit is een unieke verzameling van innovaties die een impact op wereldschaal kunnen maken. Met een groeiende wereldbevolking, groeiende koopkracht en hoger bewustzijn van een gezonde leefstijl staat de sector hier in World Horti Center in de perfecte startpositie om die behoeftes in business te vertalen,” aldus Hendricks. 

Nieuwe organisatie
Per maandag 1 juli 2019 start de vormgegeven organisatie WHC Expo B.V. De commerciële activiteiten van Greenport Food & Flower Xperience en Demokwekerij Westland zijn samengevoegd om de efficiëntie en slagvaardigheid van World Horti Center te verhogen. Dit betekent één werkorganisatie, één directie en één bestuur. Het toegepast onderzoek en de teelt in de researchkas blijft het domein van Demokwekerij Westland (onderdeel van Proeftuin Zwaagdijk) . MBO Westland is ook gehuisvest in World Horti Center wat zorgt voor de unieke mix en kruisbestuiving van onderwijs en bedrijfsleven.