Kenniscafé Let’s Connect van start - World Horti Center
24.03.2022

Kenniscafé Let’s Connect van start

Springplank voor nieuwe ideeën en samenwerkingen

AVAG, Dutch Greenhouse Delta, HortiHeroes en World Horti Center starten met kenniscafé Let’s Connect. Onder deze noemer trekken de organisaties samen op in de organisatie van maandelijkse netwerkbijeenkomsten voor en door professionals en ondernemers binnen en buiten de tuinbouwsector. Hierdoor komen kennis, kunde en netwerk van de organisaties samen ten gunste van de Food & Flower sector.

De insteek van deze maandelijkse netwerkbijeenkomsten is nieuwe mensen ontmoeten, netwerk vergroten, kennis delen en goede gesprekken voeren. Het programma focust zich op samenkomen en netwerken. Daarnaast wordt er elke maand aandacht besteed aan een inhoudelijk thema. Daarmee beogen de organisaties de ideale springplank te creëren voor nieuwe ideeën en samenwerkingen die de food en flower industrie verder gaan helpen.

The Future of Flowers – all about sustainability

Op woensdag 13 april betreedt Raimon Loman, CSR Manager van Dutch Flower Group (DFG) het podium van het netwerk- en evenementenplein in World Horti Center, voor een presentatie over duurzaamheid binnen de sierteeltsector. Dit handelsbedrijf voor bloemen en planten is een voortrekker als het gaat om duurzaamheid. Loman deelt tijdens het kenniscafé de lessons learned van DFG op de reis van verduurzaming, alsook op het gebied van samenwerking binnen de sector. Daarnaast is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over de duurzame uitdagingen waar de sector voor staat.

“Met onze stevige duurzaamheidsambities voor de komende jaren, is juist samenwerking in de gehele keten cruciaal om als sector toekomstproof te blijven. Een duurzame wereld bereik je immers niet alleen”, aldus Loman.

 Van internationaal zakendoen tot aantrekken van talent

The Future of Flowers is daarmee het tweede inhoudelijke thema dat de organisaties aangrijpen tijdens het kenniscafé. Op 9 maart vond de eerste Let’s Connect plaats met het inhoudelijke thema: zakendoen in andere culturen. Een panel van experts ging onder leiding van moderator Eric Egberts, CEO Dutch Greenhouse Delta, in gesprek over internationaal zakendoen. Op woensdag 11 mei neemt Bea Aarnoutse, veelgevraagd spreker en auteur van ‘Alignment 2.0 en Happy change’ de microfoon van Lomans over om te spreken over hoe organisaties een magneet kunnen worden voor jong talent.

Aanmelden

Sluit jij aan bij Let's Connect op woensdag 13 april? Meer informatie en aanmelden via onderstaande button.