Kiezen voor je toekomst - World Horti Center
26.11.2018

Kiezen voor je toekomst

MBO Westland biedt binnen World Horti Center veel verschillende opleidingen aan. Vanwege de vele mogelijkheden, is een goede oriëntatie belangrijk, zodat weloverwogen een vervolgopleiding gekozen wordt. Romy en Semmie vertellen hoe zij hun keuze maken.

Romy wist nog niet welke opleiding ze wilde gaan volgen. “De open dag vond ik erg leerzaam. Wij kregen een rondleiding door het gebouw en voorlichting in de lokalen bij de verschillende opleidingen. Docenten en studenten gaven informatie over het beroep en de opleiding. Het viel mij op dat ze zo enthousiast waren. Ik heb een goed beeld gekregen van de opleiding, de activiteiten en hoe alles verloopt in een schooljaar. Daarna heb ik ook andere scholen bezocht, omdat ik het niet zeker wist. Ik heb toen gekozen voor de opleiding Management assistent. Dit besluit heb ik samen met mijn ouders genomen. Ik raad iedereen aan om een open dag te bezoeken, zeker omdat MBO Westland zoveel verschillende opleidingen biedt.”

Semmie wist al welke opleiding ze wilde gaan volgen maar kwam toch naar de open dag met haar ouders. “Ik adviseer iedereen om naar een open dag te gaan. Je kan de sfeer proeven en studenten spreken die de opleiding al volgen. Misschien krijg je hierdoor wel een heel ander beeld dan je had gedacht. Het is belangrijk dat je een goede keuze maakt want als je moet wisselen van opleiding is dat zonde.”