Koningin Máxima opent ‘s werelds eerste glastuinbouw kennis- en innovatiecentrum in Westland - World Horti Center
07.03.2018

Koningin Máxima opent World Horti Center

‘s Werelds eerste glastuinbouw kennis- en innovatiecentrum in het hart van de tuinbouw  

World Horti Center is het mondiale kennis- en innovatiecentrum in het hart van de tuinbouw

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vanmorgen World Horti Center in Naaldwijk officieel geopend. Het mondiale kennis- en innovatiecentrum in het hart van de Nederlandse glastuinbouw heeft met de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven een wereldwijde primeur. Ook minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur, Voedselkwaliteit was aanwezig bij de officiële opening en onderstreepte in een toespraak de internationale koppositie van de tuinbouwsector.

Alle schakels binnen de tuinbouwketen, zo’n 100 bedrijven, exposeren de laatste innovaties en ontwikkelingen jaarrond in World Horti Center. Onderwijs op breed mbo-niveau wordt praktijkgericht in het hart van de sector aangeboden. Daarnaast is er een breed aanbod van colleges op hbo- en universitair niveau voor zowel studenten als bedrijfsleven. Studenten komen op alle lagen in aanraking met een veelzijdige carrière. Onderwijs en bedrijfsleven onderzoeken duurzame toepassingen om mondiale vraagstukken zoals voedselzekerheid, voedselveiligheid, watermanagement, duurzaamheid en gezondheid te beantwoorden. Het centrum verwacht als etalage van de tuinbouwsector zo’n 25.000 (internationale) vakbezoekers per jaar en is een broedplaats voor nieuwe initiatieven als HortiHeroes, een incubator en talentenprogramma voor de sector.

 

Foto 1:

Koningin Máxima onthulde, in aanwezigheid van een brede vertegenwoordigding uit de sector, een speciaal vervaardigde stalen wereldbol. Deze staat symbool voor grote bijdrage van de tuinbouwketen aan wereldwijde uitdagingen.

Foto 2:

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door World Horti Center en bezocht de klaslokalen van MBO Westland zoals Food, Bloem & Design en het hightech mechatronicalokaal. Ook de jaarrond vakbeurs en de onderzoekskassen werden aangedaan en Koningin Máxima sprak met vertegenwoordigers van het centrum.

Foto 3:

Koningin Máxima werd bij aankomst ontvangen door commissaris van de Koning Provincie Zuid-Holland Jaap Smit en burgemeester van Gemeente Westland Agnes van Ardenne-van der Hoeven.

Fotograaf: Richard Kok, Lentiz onderwijsgroep

Let op: Het commercieel of promotioneel gebruik van deze foto is niet toegestaan, net als hergebruik of doorverkopen niet toegestaan zijn.