Koningin Máxima opent World Horti Center - World Horti Center
31.01.2018

Koningin Máxima opent World Horti Center

Mondiale kennis- & innovatiecentrum voor de glastuinbouw wordt officieel geopend op 7 maart

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdag 7 maart 2018 het mondiale kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw, het World Horti Center. Bij de opening geeft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit haar visie op de sector.

Gedurende de officiële opening laat World Horti Center zien hoe de ambitie om mondiaal een bijdrage te leveren aan het vinden van oplossingen voor grote maatschappelijke thema’s, zoals voedselvoorziening, voedselveiligheid, watermanagement, duurzaamheid en gezondheid van mensen, waargemaakt wordt. Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding, waarin wordt belicht hoe onderwijs, onderzoek, bedrijven en overheid samenwerken aan innovaties en duurzame ontwikkelingen, in de volle breedte van de sector.  

Het innovatiecentrum ziet de officiële opening als de uitgelezen kans om haar aanjagende rol binnen de glastuinbouwsector te demonstreren en sectorgenoten letterlijk het World Horti Center te laten zien, ruiken, proeven en ervaren. Naast het etaleren van innovaties, showcases, demonstraties en workshops, waarbij de state-of-the-art kennis en synergie van World Horti Center tentoon wordt gesteld, wil het centrum de opening ook benutten om scholieren en studenten te laten ervaren hoe interessant en veelzijdig een carrière in de Greenport kan zijn: van kweker, tot techniek, administratie, dienstverlening, handel, zorg en food.