Leer systematisch innoveren - World Horti Center
10.07.2020

Leer systematisch innoveren

Rotterdam School of Management/Erasmus University en World Horti Center starten op 23 september de academische leergang Innovation Management Horticulture

Innovatie is een must, zeker in tijden van transitie waarbij organisaties en medewerkers om moeten gaan met veranderingen die versneld op de tuinbouwsector afkomen. Door mee te gaan met deze transitie, te innoveren en te anticiperen kan de sector een toonaangevende kennispartner zijn voor de rest van de wereld. World Horti Center onderstreept dit en start daarom op woensdagmiddag 23 september in samenwerking met de Rotterdam School of Management/Erasmus University de academische leergang Innovation Management Horticulture.

Tijdens de leergang leren de deelnemers succesvol en systematisch innoveren, gebaseerd op Industry 4.0. Door middel van theorie, cases en oefeningen dragen hoogleraren tijdens acht inhoudelijke modules kennis over rondom innoveren, toegespitst op de glastuinbouw. Daarbij gaat het over het innoveren zelf en ook over hoe deelnemers dit innovatieproces in praktijk kunnen brengen binnen het eigen bedrijf. Thema’s daarbij zijn: scenario ontwikkeling, creativiteit en design, innovatiestrategie, portfoliomanagement, leiderschap en teams, de organisatie van innovatie en open innovatie.

Het programma is opgezet door prof.dr.ir. Jan van den Ende, leerstoelhouder ‘Innovation in Horticulture’. De diverse inhoudelijke modules worden aangeboden door prof.dr. Daan Stam, dr. Claire Stolwijk, dr. Dirk Deichmann en prof.dr.ir. Jan van den Ende. Na een succesvolle afronding van het programma ontvangen de deelnemers het certificaat ‘Innovation Management in Horticulture’ van de Erasmus University.

Leerstoel Innovation in Horticulture

De leerstoel ‘Innovation in Horticulture’ is een initiatief van de Stichting Hagelunie en ondergebracht bij de Rotterdam School of Management/Erasmus University. De opdracht van de leerstoel is het bevorderen van innovatie in de sector door het doen van onderzoek en het realiseren van actieve kennisverspreiding over innovatie en  risicomanagement. De verbinding met de sector én de praktijkgerichte invulling  is uitgangspunt. Jan van den Ende bekleed de leerstoel, waarbij hij actief samenwerkt met World Horti Center en de universiteiten in Wageningen, Delft en Leiden.

Meer informatie en aanmelden

Innovation Management Horticulture is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van innovatieve bedrijven in de tuinbouwsector, die regelmatig met new business development en innovatie te maken hebben. De leergang start op woensdag 23 september, waarna 6 woensdagavonden achter elkaar volgen in World Horti Center.