Lentiz MBO Westland wéér in de prijzen! - World Horti Center
25.03.2019

Lentiz MBO Westland wéér in de prijzen!

Tiffany van Lenten van Lentiz MBO Westland heeft afgelopen vrijdag een fraaie tweede plaats behaald tijdens Skills Heroes in de categorie Bloembinden. 

Skills Heroes zijn landelijke vakwedstrijden voor getalenteerde mbo’ers uit diverse vakgebieden. In de RAI in Amsterdam ging Tiffany de strijd aan met negen concurrenten. Gedurende drie dagen moest zij een tiental opdrachten uitwerken. Elke dag liep de spanning verder op, maar de onderlinge sfeer bleef gezellig en de spanning gezond. De liefde voor het bloemvak blijkt dé verbindende factor voor de deelnemers.

In de voorbereiding liet Tiffany een BBQ-frame lassen, dat zij als ondergrond gebruikte voor één van de opdrachten. Vooraf heeft zij veel getraind op haar pitch, de kostprijsberekening en natuurlijk op haar bloembind-technieken. Veel ervaring deed zij op tijdens haar buitenlandstage in Noorwegen, ook werkte zij mee aan een groot arrangement in Philadelphia.

“Nadat Tiffany op school de kwalificatierondes had gewonnen, hebben wij een plan van aanpak gemaakt. Daarmee heeft zij zich supergoed voorbereid, met ondersteuning van school, stagebedrijf én het thuisfront. Maar uiteindelijk moet ze het zelf doen en dat heeft zij laten zien en keihard gewerkt. Tiffany heeft talent, doorzettingsvermogen en wil slagen in het vak. En dat gaat haar lukken! Zij heeft nu al haar eigen bedrijf ‘By Tiffany’ en doet ook al ‘bloem-klussen’. Ik ben hartstikke trots op haar”, aldus begeleidend docent Karin Pasman.