Lentiz-studenten week bij Nature’s Pride - World Horti Center
05.06.2018

Lentiz-studenten week bij Nature’s Pride

Studenten van MBO Westland werken aan de hand van onderzoeksopdrachten, presentaties, projecten en stageopdrachten nauw samen met verschillende (internationale) bedrijven.

Op dit moment zijn studenten van de Lentiz mbo-4 opleiding Masters of Food bezig met het project: case study 'Gezonde keuzes bij Nature's Pride'. Ter voorbereiding van dit project hebben zes studenten een week lang mogen kennis maken met diverse afdelingen van het bedrijf Nature's Pride.
 
Onderdeel van het project is het geven van een weloverwogen advies over de menukaart van het bedrijfsrestaurant. Om dit goed te kunnen doen hebben de Lentiz-studenten tijdens een ‘snuffelstage week’ kennisgemaakt met werkzaamheden en werkplekken binnen Nature's Pride, de mensen en de culturen. Vervolgens leerden ze tijdens de taallessen wat de lekkerste gerechten zijn die medewerkers in hun herkomstlanden op het menu hebben staan. 

De studenten kregen na een bijzonder gastvrij ontvangst een mooi programma aangeboden bij Nature’s Pride: ze mochten 5 dagen lang kennismaken met allerlei afdelingen binnen dit bedrijf, van Packing tot QC/loods en van taallessen tot de keuken.

De week werd afgesloten met enthousiaste verhalen over marketing, inkoop, scheduling/SCM. Elke dag kreeg een docent van de opleiding een rondleiding als onderdeel van een docentenstage, zowel vakdocenten als niet vakdocenten konden op deze wijze een kijkje in de keuken nemen. Ze hebben een goed beeld gekregen van de bedrijfsprocessen en werkwijze van dit mooie bedrijf.

Lentiz MBO Westland is erg blij met de samenwerking en wil Nature’s Pride heel hartelijk bedanken voor alle tijd en aandacht die de betrokken medewerkers hebben gestoken in de voorbereiding en de uitvoering van dit project. Wat een fantastisch voorbeeld hoe beroepsonderwijs gevoed wordt vanuit het bedrijfsleven en partners vanuit World Horti Center.