Managing Soil Water - World Horti Center
15.04.2019

Managing Soil Water

Van 23 maart tot 12 april 2019 hebben studenten Watermanagement van Lentiz | MBO Westland deelgenomen aan de module Managing Soil Water van het project Feeding the World. 

De studenten ondernamen de afgelopen 3 weken samen met studenten uit België en Oostenrijk diverse activiteiten. Op school is gewerkt aan opdrachten over kennis over water in relatie tot bodems, watergeefsystemen en drainage, waterkwaliteit in relatie tot gewenste kwaliteit en waterproblematiek richting de toekomst. Verder brachten de studenten een bezoek aan de Maeslantkering ‘Watermanagement in het groot!’ en Kinderdijk. Tot slot kregen ze gastlessen van o.a. medewerkers van Hoogheemraadschap Rijnland en diverse regionale bedrijven.

Het project Feeding the World is een programma van Erasmus+. Erasmus+ is het subsidieprogramma van de Europese Unie. Het biedt de kans om kennis en ervaring op te doen of om die te delen bij organisaties en instellingen in verschillende landen. Feeding the World bestaat uit 12 modules die in verschillende Europese landen plaatsvinden. Het doel van het project is om een bijdrage te leveren aan de vraag van de agri-sector om goed opgeleid personeel en het vergroten van kennis en vaardigheden in de sector.