Meer inzicht in de problemen binnen de Golfregio en de VS - World Horti Center
26.11.2020

“Meer inzicht in de problemen binnen de Golfregio en de VS”

Amber van Ruijven, studente European Studies, werkt aan haar scriptie bij World Horti Center en doet onderzoek naar Indoor Farming

Amber van Ruijven (22 jaar) komt uit Monster en is een gemotiveerde en sociale dame. Amber vertelt over haar droom, opleiding, onderzoek en World Horti Center zelf. 

European Studies

Amber studeert European Studies, een opleiding waarbij studenten klaargestoomd worden voor banen in zowel de publieke als zakelijke sector. De opleiding trok haar aandacht door het internationale karakter en dito stagemogelijkheden. De exchange/uitwisseling was doorslaggevend in haar studiekeuze.

“… en werd de exchange naar New York werkelijkheid”

Droom

“Als jong meisje droomde ik er al van om naar de VS te verhuizen. Dromen wil je waarmaken en daarvoor ben ik bereid om keihard te werken. Met een hoog genoeg gemiddelde werd ik ingeloot en werd de exchange naar New York werkelijkheid." Amber omschrijft dit halfjaar als een leerzame ervaring, omdat je op jezelf wordt aangewezen.

"Geboren en getogen in het Westland was daar de eerste connectie ..."

Indoor Farming

Amber volgde een extra programma nadat zij terugkwam van haar exchange naar de VS, waarbij zij zich verdiepte in het onderwerp Indoor Farming. “Ik raakte geïnteresseerd in dit onderwerp en besloot dat ik mijn scriptie hierover wilde schrijven. Geboren en getogen in het Westland was daar de eerste connectie die ik had met dit onderwerp. Bovendien is het onderwerp zeer toekomstgericht wat mij ook aansprak.” Door International Institute of Social Studies kwam de studente Amber dus op het onderwerp van haar scriptie.

Focus

Amber: “Op het moment ligt mijn focus bij mijn scriptie.”  De studente is hiervoor werkzaam bij World Horti Center van september tot december 2020. Het coronavirus geeft een andere wending aan de stageperiode, maar doet geen afbreuk aan de leerzame en plezierige maanden die Amber alsnog ervaart. Volgens de studente komt dit ook door de welwillende, open, betrokken en behulpzame werknemers van World Horti Center.

“Ik hoop inzicht te verkrijgen in hoe World Horti Center ervoor zorgt dat overheden vanuit het paviljoen hiernaartoe komen”

De focus van de leergierige studente is op te splitsen in twee delen. “De eerste focusgroep is de VS, overheden zowel op nationaal als lokaal niveau.” Daarnaast focust Amber zich op de overheden in de Golfregio, omdat daar de Dubai World Expo 2021 plaatsvindt.

“Met mijn onderzoek hoop ik inzicht te verkrijgen in de manier waarmee World Horti Center ervoor kan zorgen dat overheden vanuit het Indoor Farming paviljoen hiernaartoe komen, zodat het innovatiecentrum beter kan inspelen op de huidige problemen in de gebieden van de Golfregio en de VS.” Het doel hierachter is om deze overheden te laten zien wat het centrum voor hen kan betekenen op het gebied van Indoor Farming.

Behoefte

“Voor het operationaliseren van dit onderzoek heb ik interviews staan met Nederlandse ambassades in de VS en Dubai. Tevens interview ik de volgende werknemers van World Horti Center: Angelique de Wit, Peter van der Sar, Jim Koop en Mark Zwinkels. Daarnaast interview ik RVO Nederland, ofwel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.” Deze organisatie stimuleert en helpt Nederlanders met de behoefte om te ondernemen in het buitenland. Bovendien raadpleegt de studente ook bestaand onderzoek, bronnen en literatuur die er al zijn over Indoor Farming.

“Vanuit studenten perspectief is World Horti Center dynamisch en inspirerend”

Werkveld

Ook deelt Amber mee dat het bevorderlijk is om te kijken hoe World Horti Center het voor elkaar krijgt om zo’n professionaliteit uit te stralen naar de buitenwereld toe en dit met een relatief klein team. World Horti Center staat ergens voor, zowel nationaal als internationaal. “Vanuit het perspectief van een student is World Horti Center een dynamische en inspirerende omgeving. Als student die binnenkort het werkveld gaat betreden, is het waardevol om dit van dichtbij mee te maken.”, stelt de studente Amber van European Studies.