Onderwijs in the picture - World Horti Center
27.03.2019

Onderwijs in the picture

Er is de laatste weken veel belangstelling voor MBO Westland in World Horti Center. Zo bezochten 30 decanen van verschillende scholen van het voortgezet onderwijs uit Westland en Den Haag de diverse mbo-opleidingen en werd er een film over campusontwikkeling opgenomen door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Decanen als ambassadeur voor MBO Westland
Het is belangrijk om de deuren open te zetten voor decanen, mentoren en andere ambassadeurs voor de opleidingen van MBO Westland. Zij zijn immers de ambassadeurs voor de potentiele studenten in World Horti Center. Deze mooie leeromgeving moet iedereen kunnen zien, zodat men ervaart hoe het is om te studeren in World Horti Center. De groep van 30 decanen konden na een korte inleiding door directeur Atie de Gier, kiezen voor een workshop (bloem, food, techniek en economie). De decanen waren onder de indruk van de mooie leeromgeving voor de studenten en van de transparante en rustige sfeer. De decanen noemden de opleidingen mbo+-opleidingen. “Dit moeten meer collega's en studenten zien en meemaken”, werd er geconcludeerd.

Film campusontwikkeling
Ook werd er afgelopen week door MRDH een film over campusontwikkeling opgenomen in World Horti Center. Doel van de film is om duidelijk te maken wat regionale campussen inhouden en waarom deze van toegevoegde waarde zijn voor de economie. De focus ligt op regionale meerwaarde en de zogenaamde bedrijfsgedreven campussen waar onderwijs en bedrijfsleven samenwerken aan het opleiden en bijscholen van nieuwe studenten en/of bestaand personeel.

Naast een interview met Gert Kant, voorzitter Raad van Bestuur Lentiz onderwijsgroep, zijn er studenten van Business & Management gefilmd en werden studenten Horti Technics & Management op beeld gezet terwijl ze een bonen in een kas aan het oogsten zijn. 

De filmploeg bezocht ook het Dutch Innovation Park in Zoetermeer en de haven van Schiedam waar maritieme bedrijven werken aan het oprichten van het Maritiem Opleiding en Innovatie Centrum (MOIC).