Ontwikkeling van vier World Horti Centers in China - World Horti Center
03.06.2019

Ontwikkeling van vier World Horti Centers in China

Nederland en China werken samen aan ontwikkeling glastuinbouw.

Tussen China en Nederlandse glastuinbouw is al jarenlang een uitwisseling op het gebied van kennis en hightech innovaties. Deze samenwerking wordt de komende jaren geïntensiveerd door de ontwikkeling van maar liefst vier kennis- en innovatiecentra op de leest van World Horti Center. Op 9 mei ondertekenden Stichting Greenport Food & Flower Xperience (GFFX), een van de initiatiefnemers van World Horti Center, met TUS-Holdings uit Beijing de strategische overeenkomst. Vanaf juni zullen partijen op zoek gaan naar de meest geschikte locaties voor de centra en het plan is om de kennis- en innovatiecentra in de komende jaren verder te ontwikkelen.

Het concept van World Horti Center waarbij onderzoek, onderwijs, ondernemerschap en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren, is na één jaar al een succes te noemen. In het eerste bestaansjaar ontving het centrum ruim 40.000 bezoekers uit meer dan 57 landen. Mark Zwinkels, projectdirecteur: ‘Met de te ontwikkelen World Horti Centers in China slaan we een brug tussen Nederlandse glastuinbouw en de omvangrijke expertise die China heeft op het gebied van technologie en het marktpotentieel aldaar.

Met onze partners in onderwijs en onderzoek - Lentiz en Demokwekerij Westland - en de bedrijven die gevestigd zijn in World Horti Center, kunnen we kennisuitwisseling en business development intensiveren. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de verdere internationalisering van World Horti Center.’

TUS-Holdings heeft haar oorsprong bij het omvangrijke Tsinghua University in Beijing. Het bedrijf is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een van de grootste ontwikkelaars en exploitanten van kennis- en technologieparken in China. Daarnaast heeft het bedrijf deelnemingen in honderden bedrijven binnen en buiten China, waaronder ook in de tuinbouw.