Participant aan het woord: Flynth - World Horti Center
04.05.2018

Participant Flynth aan het woord

Flynth adviseurs en accountants begeleidt studenten in World Horti Center. Flynth-adviseur Marcel Scholtes vertelt meer over deze unieke samenwerking.

Kennisstand

Flynth adviseurs en accountants heeft als participant van World Horti Center een vaste stand in het kennis- en innovatiecentrum. Dagelijks is een Flynth-adviseur aanwezig in dit centrum als aanspreekpunt voor bezoekers. Het adviesbureau opent deuren om kennis te delen en nieuwe initiatieven op te zetten. Eén van die initiatieven is de samenwerking met de mbo-opleiding Horti Technics & Management van Onderwijsgroep Lentiz – MBO Westland.

Marcel Scholtes: “Opleidingsmanagers gaven aan dat hun derdejaarsstudenten veel baat kunnen hebben bij ondersteuning met het financiële gedeelte van hun toekomstige beroep. Veel van deze studenten hebben namelijk de ambitie om glastuinbouwondernemer of bedrijfsleider te worden.”

Adviseur voor de klas

Dit bood voor Flynth kansen om deze ondernemende studenten te laten kennismaken met FlynthVision. Een online tool voor het maken én bewaken van exploitatie- en liquiditeitsbegrotingen.

Marcel: “In mijn eerste gastcollege heb ik studenten wegwijs gemaakt in een persoonlijke online omgeving, waar ze hun eigen investeringsbegroting kunnen invoeren en de toekomstige exploitatie en kasstromen inzichtelijk maken. Zo kunnen ze zelf aan de slag met financiële vraagstukken. De docent en ik kijken op de achtergrond mee om de studenten te begeleiden.”

Jong geleerd

De studenten zijn razend enthousiast over de ondersteuning van Flynth. Marcel: “We merken dat studenten graag werken met dit systeem. En ze vinden het interessant dat iemand uit het bedrijfsleven zijn kennis komt delen. Het is goed dat ze tijdens hun opleiding al specifieke kennis opdoen over begroten en liquiditeitsbewaking. De slagingskansen in hun toekomstige tuinbouwbedrijf worden zo aanmerkelijk vergroot.”

Op goede voet

De samenwerking met de opleiding Horti Technics & Management is een mooi begin van de activiteiten van Flynth in het World Horti Center.

Marcel: “Het is waardevol om met onze deelname in het World Horti Center ook op dit vlak bij te dragen aan een innovatieve glastuinbouwsector. Wat ons betreft is dit dan ook één van de vele projecten die Flynth de komende jaren zal oppakken. We nemen graag onze verantwoordelijkheid als dé accountant en adviseur voor de glastuinbouw.”