Participant aan het woord: Rijk Zwaan - World Horti Center
28.08.2018

Participant aan het woord: Rijk Zwaan

Rijk Zwaan is participant in World Horti Center en we vragen Steven van Paassen naar zijn ervaringen tot nu toe. Wat is de droom van Rijk Zwaan?

Wie is Rijk Zwaan, waar staan jullie voor en wat is jullie core business?

Rijk Zwaan ontwikkelt nieuwe groentenrassen en de zaden ervan verkopen wij in meer dan honderd landen. Wij horen als familiebedrijf tot de top vijf van groentenveredelingsbedrijven wereldwijd. Er werken circa 3.000 medewerkers op meer dan 30 vestigingen.

Hoe draagt Rijk Zwaan bij aan de tuinbouw?

Onze bijdrage aan de groentenvoorziening in de wereld is belangrijk, want in delen in de wereld wordt nog te weinig groenten gegeten en in andere delen is nog nauwelijks toegang tot groenten voor het dagelijks dieet. Met onze kennis en ervaring als ontwikkelaar van nieuwe groenterassen kunnen wij bijdragen aan een betere groententeelt, waar ook ter wereld. Elk met een lokaal assortiment groenten, lokale teelttechnieken en een lokale afzet.

Waarom heeft Rijk Zwaan gekozen voor World Horti Center?

World Horti Center is een unieke plek waar het Nederlandse tuinbouw bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs en heel veel bezoekers uit de gehele wereld samenkomen. Samenkomen betekent het uitwisselen van kennis en ervaring op tal van product, teelt en teelttechnische gebieden. Wij zijn er van overtuigd dat al die ontmoetingen in World Horti Center een versnelling in innovatie van de groententeelt teweeg zal brengen.

Wat wensen jullie voor World Horti Center?

Het is prachtig dat de Nederlandse tuinbouw, mede dankzij een goed gefaciliteerde ontmoetingsplek als World Horti Center een zo grote bijdrage kan leveren aan een meer gezonde wereld. Het is daarom onze wens om, samen met de goede ondernemers, overheden en kennisinstituten die er in de wereld zijn, kennis te kunnen delen en zodoende de teelt en consumptie van groenten wereldwijd tot een hoger niveau te kunnen tillen.