Participant aan het woord: Zentoo - World Horti Center
23.01.2019

Participant aan het woord: Zentoo

Zentoo is een coöperatie van 11 chrysantenkwekerijen en is 12 jaar geleden opgericht om de afzet van chrysanten verder te professionaliseren. Daarin is Zentoo gespecialiseerd in de afzet van een breed assortiment exclusieve chrysanten. Samen met de leveranciers wordt er elke dag weer gezocht naar nieuwe vormen, kleuren en maten om de klant te blijven verrassen.

Duurzame groei

Inmiddels bestaat de collectie uit meer dan 70 verschillende rassen en zitten er zo’n 50 rassen in de diverse testfases. Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen groeien we in 2019 door van 60 hectare door naar 86 hectare. Om de beschikbaarheid van de complete collectie verder te vergroten wordt er in 2019 verder ingezet op digitalisering en duurzaamheid. Zo wordt er momenteel een nieuwe ERP-pakket geïmplementeerd en zal de webshop in het tweede kwartaal compleet vernieuwd worden. Afgelopen jaar is het MPS GAP certificaat behaald om aan het FSI 2020 protocol te voldoen en worden de Zentoo chrysanten bij-vriendelijk geteeld. In 2019 wordt deze duurzame richting voortgezet en wordt de composteerbare Easy-Bio Sleeve verder uitgerold.

Met de participatie in World Horti Center wil Zentoo de innovatiekracht van de sierteeltsector vergroten en de samenwerkingen binnen de keten verder versterken. De combinatie van de verschillende bedrijven in combinatie met het onderwijs en onderzoek creëert een ecosysteem en vormt een bron voor nieuwe ideeën en initiatieven.

 

"World Horti Center vormt een bron voor nieuwe ideeën en initiatieven"