Plastic fantastic? - World Horti Center
06.11.2019

Plastic fantastic?

Duurzame verpakkingen zijn een hot topic in de tuinbouw. Dat bleek afgelopen dinsdag 29 oktober uit de belangstelling voor het verpakkingsevent in World Horti Center. 

Samen met participanten en partners organiseerde World Horti Center een beurs mét seminar. De hele dag stond het thema: ‘Plastic Fantastic?; aan de slag met duurzame verpakkingen’ centraal

Vanuit alle disciplines van de sector was er interesse voor het onderwerp, niet alleen kwekers waren op zoek naar duurzaam materiaal, ook retailers waren benieuwd naar productinnovaties op het gebied van verpakken. In totaal bezochten ruim 350 bezoekers het event.

Bij 20 verschillende stands en tijdens het seminar kregen bezoekers antwoorden op vragen als welke verpakkingen de minste belasting voor het milieu geeft, hoe we verpakkingen circulair in kunnen zetten en wat het verschil is tussen de vraag vanuit de klant en van de consument. Tevens werden er diverse innovaties op het gebied van verpakkingen getoond; van papier, tot karton, plastic en pulp. Ook werd er gekeken naar het belang van een goed ontwerp en het verpakkingsmateriaal dat we in de toekomst zullen gebruiken. De conclusie van het congres is dat de sector nog meer zou kunnen samenwerken om tot een duurzame en circulaire oplossing voor de toekomst te komen.