Programma de Grote Tuinverbouwing op bezoek bij WHC - World Horti Center
21.02.2022

Programma De Grote Tuinverbouwing op bezoek

Studenten Bloem & Design van Lentiz | MBO Westland in de hoofdrol tijdens de uitzending van zaterdag 26 februari.

In de uitzending van zaterdag 26 februari brengt Djamilla Smits, presentatrice van De Grote Tuinverbouwing, een bezoek aan de studenten Bloem & Design van Lentiz | MBO Westland. 

Ruik de lente

Het thema van de uitzending is ‘Ruik de lente’. De hoofdrol is dan ook weggelegd voor de sering: een prachtige, geurende heester. Studenten Bloem & Design hebben met de bloemen van 365 dagen bloemen diverse arrangementen gemaakt. Zowel eerste-, tweede- en derdejaarsstudenten waren betrokken bij het project en konden hun verschillende technieken laten zien.

Ervaring

Kimberley van Arkelen, tweedejaarsstudent Lentiz | Bloem & Design, was bij de opnames aanwezig: ‘Ik vond het heel leuk om deel te nemen. In het begin was het wel wennen met zo’n grote camera, maar we moesten doen wat we altijd deden, dus er was een hele relaxte sfeer. Ik heb zelf met de bloemen waar we uit konden kiezen een barokarrangement gemaakt dat geïnspireerd was op een schilderij. Het was een bijzondere ervaring die ik nooit zal vergeten’.

Uitzending

De Grote Tuinverbouwing is een populair groenplatform dat Nederland informeert en inspireert op het gebied van groen, wonen en interieur. Deze uitzending was zaterdag 26 februari 2022 vanaf 17:00 uur te zien op SBS6 en kan via onderstaande button teruggekeken worden.