Rem Koolhaas eerste gast in online serie ‘Eat This’ - World Horti Center
28.04.2020

Rem Koolhaas eerste gast in online serie ‘Eat This’

Inspirerende webinarserie van start vanuit World Horti Center

Samen met stichting NethWork borduren we verder op dat waar in New York City mee gestart is op 20 februari jl. De expositie ‘’Countryside – The Future’’ samengesteld door architect Rem Koolhaas in het Guggenheim Museum, schijnt een positief maar vooral ook vernieuwend licht op de productie van voedsel en met name in kassen.

Webinars
Momenteel is de expositie door de wereldwijde virusuitbraak gesloten voor publiek, maar de productie van cherrytomaten op de stoep van het Guggenheim Museum op Fifth Avenue gaat gewoon door. In het hart van de wereld en in het hart van de pandemie. De Nederlandse tuinbouw wil met de wereld in gesprek over de consumptie van gezond voedsel dat op efficiente en duurzame wijze geproduceerd wordt. World Horti Center (WHC) omarmt dit streven en faciliteert deze nieuwe serie van online evenementen.

Thought leaders
Iedere week zal een thought leader  van wereldfaam zijn of haar zienswijze over dat wat nu essentieel en vitaal is, namelijk gezonde voeding, uiteenzetten tijdens een interactieve, digitale sessie. De kick off zal plaatsvinden op woensdag 6 mei om 16.00 uur met als hoofdgast Rem Koolhaas, wereldberoemd architect en samensteller van de expositie “Countryside – The Future”. Hij wordt bijgestaan door Clemens Driessen van Wageningen UR, de man die als geen ander in staat is om de geschiedenis van de tuinbouw te vertalen naar de toekomst.

Eat This
Met deze wekelijkse serie webinars, onder de noemer ‘Eat This’ willen we verbinding maken met de wereld buiten de tuinbouw. Na het eerste webinar met Rem Koolhaas, zullen nog 9 sessies volgen. Meer informatie over deze webinars leest u op deze pagina

Stichting NethWork
Stichting NethWork wil het bewustzijn ten aanzien van de duurzame en efficiente productie van gezond voedsel en de rol die tuinbouw daarin speelt, vergroten en versterken. NethWork verbindt de productiesector met de wereld daar buiten middels diverse activiteiten onder de noemer ‘Eat This’.

Foto Rem Koolhaas: NY Times