Rem Koolhaas pleit voor verbinden tuinbouwsector met consument - World Horti Center
08.05.2020

Rem Koolhaas pleit voor verbinding met consument

En spreekt zich uit over 'the future of food' tijdens eerste webinar EAT THIS!

Met meer dan 1.000 belangstellenden is de eerste editie van de webinar-serie EAT THIS! gisteren van start gegaan met wereldberoemde architect en journalist Rem Koolhaas. World Horti Center organiseert de webinar-serie samen met Nethwork om visionairs van binnen en buiten de tuinbouwsector te spreken over de toekomst van gezonde voeding. World Horti Center verbindt haar omvangrijke netwerk van innovatieve bedrijven en ondernemers met creatieve denkers met als doel om te inspireren en de discussie rondom gezonde voeding aan te jagen.

De contacten met Rem Koolhaas zijn gelegd voor de expositie ‘Countryside – The Future’ bij het Guggenheim Museum in New York. Hier wordt een beeld geschetst van de prominente rol die tuinbouw heeft binnen de wereldwijde ontwikkeling op het platteland. Rem Koolhaas vatte afgelopen woensdag in de eerste webinarsessie samen: ‘De sector is op de thema’s duurzaamheid, energie en productie al goed bezig en er is veel commitment bij de bedrijven. De sector moet intensiever op zoek naar verbinding met de samenleving om oplossingen te vinden voor maatschappelijke vraagstukken’.

Door het enthousiasme en grote animo zal Rem Koolhaas binnenkort opnieuw het virtuele podium betreden bij World Horti Center. Geïnteresseerden kunnen de webinar terugzien via deze pagina.

2e webinar EAT THIS! met Clemens Driessen op 13 mei

Op woensdag 13 mei wordt de tweede webinar in de serie EAT THIS! georganiseerd. Clemens Driessen, filosoof verbonden aan Wageningen Universiteit, duikt in de ontstaansgeschiedenis van de tuinbouw. Hij geeft een unieke kijk op de toekomst van gezonde voeding vanuit een filosofisch perspectief. Hoe die toekomst er concreet uitziet en hoe we die als tuinbouw kunnen vertalen zal ook Meiny Prins, CEO van Priva tijdens deze sessie toelichten. Daarmee tilt zij een tipje van de sluier van de derde sessie op 20 mei waarin Meiny Prins hoofdspreker is. De expertise en ervaring van beide sprekers maken van hen uitstekende verbinders van verleden, heden en toekomst. 

Aanmelden voor de (Engelstalige) vervolg webinar door Clemens Driessen en Meiny Prins op 13 mei om 16.00 uur, kan via onderstaande button. 

Foto bij Koppert Cress, gemaakt door Pieternel van Velden, Krabbels Tekst en Beeld