RoboCrops verplaatst naar oktober - World Horti Center
01.04.2020

RoboCrops verplaatst naar oktober

Ons event RoboCrops dat gepland stond op 23 en 24 april is verplaatst. Wel vinden er op 24 april diverse online workshops plaats rondom het thema ‘Robotica in de agrarische sector'. 

Door de veelheid aan evenementen die worden verzet naar het najaar hebben we er voor gekozen om een samenwerking aan te gaan met de GreenTech en daarnaast een eendaagse bijeenkomst te organiseren in World Horti Center op vrijdag 23 oktober.  
Tijdens de GreenTech in de RAI in Amsterdam (20-22 oktober) zal daar een themaplein Robotica worden gerealiseerd. De inhoudelijke programmering van RoboCrops zal plaatvinden op woensdag 21 oktober.

Meer over het programma op de GreenTech, in World Horti Center en de hackathon in RoboHouse volgt binnenkort.

Reeds gekochte kaarten zijn geldig voor het event op 23 oktober. Deelnemers die reeds een ticket hebben gekocht, worden persoonlijk benaderd. Heeft u een tweedaags kaartje gekocht dan krijgt u automatisch geld terug voor één dag. Bent u niet in de gelegenheid om te komen op 23 oktober neem dan contact op met events@innovationquarter.nl

Online workshops 24 april

In deze tijd van remote werk, vitale industrieën en nieuwe manieren van samenwerken namelijk relevanter dan ooit. Nu het leven even anders loopt dan anders, is er juist meer tijd om online met elkaar het gesprek aan te gaan en ons te verdiepen in de samenwerkingsmogelijkheden die er liggen. Wij helpen u hier graag bij. 

De workshops op vrijdag 24 april duren elk twee uur en worden georganiseerd samen met TU Delft, RoboHouse en Wageningen UR. Indien u interesse heeft om deel te nemen kunt u contact opnemen met Liselotte.deVries@tudelft.nl en uw 1e en 2e keus doorgeven. Doel is te komen tot gezamenlijke projectideeën.

Workshops:

  • 9:00-11:00 CET - Biomechanical Engineering: "A biologically inspired soft tactile robotic harvester for secure and gentle grip of vulnerable crops"
  • 11:15-13:15 CET - Precision & Microsystems + Micro-electronics: “3D sensor networks and applications for autonomous, wireless sensor systems;
  • 13:30-15:30 CET - Cognitive Robotics / Learning & Autonomous Control: “Flexible and reliable control for autonomous robot operation in agri / horti”
  • 15:45-17:45 CET - Precision & Microsystems: "Design of hygienic and adaptive machines and robots through elastic mechatronics".

Met RoboCrops willen we een beweging in gang zetten om innovatie in de kas te versnellen. Dit betekent dat we als organisatie hard werken om naast de organisatie van het event, een platform te bouwen waar telers, techniekbedrijven en andere belanghebbenden elkaar vinden. We publiceren de komende tijd een serie informatieve video's, waarvan de eerste inmiddels te zien is op ons kanaal.  

Meer informatie hierover verschijnt de komende tijd op onze website. Wij hopen u snel weer te zien in goede gezondheid. Laten we tot die tijd niet stil zitten en met elkaar de beweging in stand houden. Heeft u hier goede ideeën voor, deel die dan met ons en anderen op LinkedIn.