Robotinnovaties in kaart - World Horti Center

Robotica innovaties in kaart

Kom meer te weten over Robotica innovaties en -oplossingen binnen de glastuinbouw. Hoe wordt er binnen de glastuinbouw omgegaan met robots en zijn duurzame technieken onderdeel van het proces?

Automatisering en robotica nemen met de jaren toe in de glastuinbouw. Er wordt veel geëxpirimenteerd, getest met demo's en in samenwerking met technische- en landbouw universiteiten in Nederland worden innovatieve cross-over oplossingen ontwikkeld. De innovaties en oplossingen 'Robotica' geven een beeld van de state-of-the-art tech-ontwikkelingen in de galstuinbouw. Of het nu om sensoring, robotica, data of Artificial Intelligence gaat.

World Horti Center neemt een active rol in deze ontwikkelingen en is samen met InnovationQuarter, Provincie Zuid-Holland, TU Delft, Greenport West-Holland en Robohouse Delft, initiatiefnemer van RoboCrops. RoboCrops is bedoeld om de ontwikkeling van robotica in de glastuinbouw te versnellen. Het richt zich op zowel de hardware (sensoren, robotarmen, grijpers, autonome voertuigen) als de beslissingsondersteunende software die nodig is om de robots te besturen.

In onderstaande interactieve animatie zijn diverse waterinnovaties en -oplossingen in beeld gebracht. U kunt deze hieronder bekijken. Indien gewenst kunt u via de rechterbovenhoek navigeren naar waterinnovaties en innovaties op het gebied van energie.