Ruim 250 kwekers op bezoek bij de Gewasbeschermingsdagen - World Horti Center
04.10.2018

Ruim 250 kwekers op bezoek bij de Gewasbeschermingsdagen 

Afgelopen 26, 27 september en 2 oktober vonden de Gewasbeschermingsdagen plaats in World Horti Center. De Gewasbeschermingsdagen werden georganiseerd in samenwerking met de handelsbedrijven Royal Brinkman, Horticoop en Van Iperen en diverse toeleveranciers van deze bedrijven.

Na 10 succesvolle jaren van het evenement bij Demokwekerij Westland op de locatie Zwethlaan, vond deze sierteelt editie van de Gewasbeschermingsdagen voor het eerst plaats in World Horti Center.

Er wordt met een goed gevoel terug gekeken naar deze editie van de halfjaarlijkse Gewasbeschermingsdagen. Ruim 250 kwekers uit de omgeving én ver daarbuiten kwamen op deze kennisdagen af om zich bij te laten praten over gewasbeschermingsmiddelen, nieuwe proeven en ontwikkelingen in de sector. Tijdens het driedaagse evenement had elk handelsbedrijf een aparte dag waarop zij hun relaties en klanten konden uitnodigen voor een interessant programma over gewasbescherming.

Naast presentaties van het handelsbedrijf vonden er ook een rondgangen plaats door de gloednieuwe onderzoeksafdelingen van World Horti Center, waarbij meerdere gewasbeschermingsproeven in groepen werden bezocht. Zo werden onder andere proeven als luis op potroos en meeldauw op gerbera bekeken, en mochten de handelsbedrijven hun kennisdag ook aanvullen met een onderwerp naar keuze. Naast educatie over gewasbeschermingsmiddelen werd er ook aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen in de sector. Demokwekerij Westland kijkt uit naar de volgende editie van de Gewasbeschermingsdagen in World Horti Center, waarbij kwekers uit de groenteteelt uitgenodigd worden om zich bij te laten spijkeren over de nieuwste trends in gewasbescherming.