Samen kunnen we meer, weten we meer en komen we verder - World Horti Center
09.12.2019

Samen komen we verder.

ABB voelt zich als een vis in het water bij World Horti Center, dat zij beschrijven als het thuishonk van de tuinbouw professional. In een sterk veranderende markt waarin digitalisering en duurzaamheid een hoofdrol spelen zoeken zij de samenwerking met partners en klanten. We vroegen Jan Willem Hinfelaar hoe ABB dit aanpakt. 

De kracht van World Horti Center

Samen kunnen we meer, weten we meer en komen we verder. Door samen te werken met de WHC-participanten, kunnen we beter gezamenlijke uitdagingen als bijvoorbeeld de ver-internationalisering aanpakken. Ook de combinatie met het ROC is waardevol: praktijkgericht leren en onderzoeken wordt gekoppeld aan thema’s die spelen in deze sector. Zo kunnen studenten met de ABB-robot zelf aan de slag en mogelijkheden en toepassingen zelf onderzoeken. Samenwerking vinden we ook terug in het research center. Samen met Stolze verzorgden we namelijk de complete lichtsturing in de nieuwe All Climate Greenhouse. Daarnaast maken we regelmatig gebruik van het unieke Rabotorium waar we met onze klanten belangrijke onderwerpen als regelgeving en digitalisering bespreken.

Efficiënt, energie- en kostenbesparend werken

ABB is een technologieleider die de digitale transformatie van industrieën aanstuurt. De ABB stand in World Horti Center toont de laatste technieken op het gebied van elektrificatie en digitalisering. Recent is een Smart Motor Sensor geïnstalleerd waarmee via een app de kritische functies van een (pomp)motor worden gemonitord. Met deze IoT gerelateerde systemen kunnen we informatie verzamelen. 

Samen met onze klanten bedenken we op basis van die informatie oplossingen om de teelt en het onderhoud verder optimaliseren. Denk daarbij aan gepland onderhoud tijdens de teeltwissel waarbij van te voren door datamanagement het werk is bepaald. Dit werkt snel en kostenbesparend en geeft bijvoorbeeld ook minder kans op besmetting in geval van virussen. Hierbij maken we gebruik maken van cloudoplossingen met het digitale ABB Ability™ platform.

Writing the future of safe, smart and sustainable electrification

De ABB medewerkers in de Benelux zijn professionals op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces- en productieautomatisering, gebouwen, installaties, elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen. Zij kennen de lokale markt. Zij begrijpen de wensen van de klant en behoeften en vertalen deze naar passende oplossingen. Binnen het segment Food&Beverage is Horticulture een belangrijk onderdeel. Enerzijds om onze klanten te helpen bij de elektrificatie en digitalisering van de glastuinbouw en anderzijds door met elektrisch efficiënte installaties het toekomstige wereldvoedseltekort aan te pakken. Dit doen we met ongeveer 147.000 medewerkers in meer dan 100 landen.