Start Learning Community vanuit World Horti Center - World Horti Center
12.10.2020

Start Learning Community vanuit World Horti Center

Impuls voor samenwerking onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven in innovatieprojecten

Onderwijs, bedrijfsleven en kennisinstellingen worden nog intensiever aan elkaar verbonden via de Learning Community vanuit World Horti Center. Samen met Lentiz | MBO Westland, Inholland en Leiden-Delft-Erasmus creëren we met deze Learning Community een omgeving waar leren, werken, innoveren en onderzoeken optimaal verbonden worden. Daarmee geven we een vernieuwingsimpuls aan onderwijs en innovatie.

De ontwikkelingen in de tuinbouwsector gaan razendsnel; van processen rondom digitalisering, circulaire tuinbouw, tot gezondheid en internationaal ondernemerschap. Om mee te gaan in de ontwikkelingen en de positie van de Nederlandse glastuinbouw als toonaangevende kennispartner te behouden, is behoefte aan voldoende opgeleid personeel en concrete oplossingen en innovaties vanuit het bedrijfsleven.

Door studenten (WO, HBO en MBO) nauw samen te laten werken met kennisinstellingen aan actuele innovatievraagstukken vanuit het tuinbouwcluster, worden bedrijven geholpen en studeren young professionals af met de nieuwste inzichten.

World Horti Center verbindt haar omvangrijke netwerk van innovatieve bedrijven en ondernemers met de Learning Community, om hieruit concrete innovatievraagstukken te formuleren. Vanuit deze vraagstukken zullen binnen twee jaar, 15 onderzoeksprojecten worden gerealiseerd.

Meer weten over de Learning Community? 

Greenport West Holland interviewde studenten, docenten en andere betrokkenen, deze video interviews bekijk je via onderstaande button.