Studente World Horti Center ontvangt aanmoedigingsprijs - World Horti Center
09.04.2019

Studente World Horti Center ontvangt aanmoedigingsprijs  

Een stevige ambitie en doorzettingsvermogen en bovenal veel plezier beleven met je vak, dat maakt van Tiffany van Lenten een droomstudente.

Tiffany van Lenten is derdejaars studente van Lentiz in World Horti Center en won onlangs de tweede prijs in de categorie Bloembinden van de landelijke Skills Heroes wedstrijden. Vandaag ontving Tiffany een aanmoedigingsprijs in de vorm van een cheque van

€ 1.000 van Stichting Greenport Food & Flower Xperience. Zij ontving de cheque uit handen van Harry Brockhoff, CFO van Dutch Flower Group die met zijn bedrijf de initiatieven van GFFX in World Horti Center ondersteunt.

Skills Heroes zijn landelijke vakwedstrijden voor getalenteerde mbo’ers uit diverse vakgebieden. In Amsterdam RAI ging Tiffany de strijd aan met negen concurrenten. Gedurende drie dagen moest zij een tiental opdrachten uitwerken. Ze ging met een mooie tweede prijs naar huis. Dat was voor Stichting Greenport Food & Flower Xperience reden om haar een aanmoedigingsprijs te overhandigen. De stichting is mede-initiatiefnemer van World Horti Center en zet zich in om groen onderwijs aan het bedrijfsleven te koppelen.

Harry Brockhoff: ‘Dutch Flower Group is een unieke familie van 30 geselecteerde handelsbedrijven die samen de hele sierteeltketen bedienen. Wij vinden het juist belangrijk dat het bedrijfsleven verantwoordelijkheid neemt en studenten een podium geeft om intensiever kennis te maken met de sector. Nederland is voorloper op het gebied van sierteelt en die positie kunnen we alleen behouden als we investeren in onze studenten’.

Atie de Gier, directeur MBO Westland: ‘Wij zijn natuurlijk ontzettend trots op Tiffany. Ze heeft veel talent die zij nu al inzet voor haar eigen bedrijf ‘By Tiffany’. We gaan ervoor zorgen dat Tiffany een mooie plek krijgt in de  ‘Hall of Fame’ in World Horti Center. De binding met het bedrijfsleven vinden we heel belangrijk, zo kunnen we de studenten voorbereiden op een succesvolle carrière’.