Summer of Innovation Expo succesvol verlopen - World Horti Center
11.09.2019

Summer of Innovation Expo  succesvol verlopen

Maar liefst tweehonderd bezoekers van de Summer of Innovation Expo zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de tuinbouw. 

De bezoekers bekeken de afgelopen weken de innovaties die speciaal voor de Expo naar World Horti Center waren gekomen en de innovaties die jaarrond te zien zijn in de stands van de participanten. Daarnaast waren er dagelijks delegaties uit binnen- en buitenland die via een rondleiding door het pand de Nederlandse tuinbouw konden beleven.

Maar liefst zeventien ‘cutting-edge’ innovaties waren te bezichtigen op een route door het gebouw. Een aantal participanten van het kennis- en innovatiecentrum deden mee, zoals Valto, Pellikaan, Royal Brinkman, KUBO, Grodan, Greenhouse Marketeers, Van der Valk Horti Systems en Hortilux, maar er waren ook innovaties te zien van startups die momenteel hard aan de weg timmeren: de drones van PATS Indoordrones, de hyperspectraal camera van Polariks, de slimme camera van Gearbox en het substraat van Greentech Innovation Award Nominee Foamplant. Er was zelfs een uniek concept rondom een zonnecollector van Lucas de Groot, student aan de HAN University of Applied Sciences. Ook konden de unieke waterruimte en de All Climate Greenhouse bekeken worden door de bezoekers.

Een tweede pijler van de Summer of Innovation Expo bestond uit de innovatiesessies, georganiseerd door Innovation Quarter. Vier keer vond de Breakfast@WHC deze zomer plaats, waarbij innovators en bedrijven gekoppeld werden om samen concrete stappen te zetten. Van kunstmatige intelligentie tot de risico’s van de digitalisering van de tuinbouw, tijdens een lekker ontbijt werden concrete plannen gesmeed om specifieke vraagstukken op te lossen en innovatieve ontwikkelingen naar een hoger plan te tillen.

De Summer of Innovation Expo heeft succesvol de kracht van innovaties in de glastuinbouw laten zien, innovators en bedrijven bij elkaar gebracht en aangetoond dat de tuinbouwsector nog steeds één van de meest innovatieve sectoren van Nederland is.