Taart voor jarige World Horti Center - World Horti Center
07.03.2019

Taart voor jarige World Horti Center

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Koningin Máxima in aanwezigheid van ‘tout tuinbouw’ World Horti Center openende. Een mooi moment om met partners, betrokkenen en personeel het eerste jubileum te vieren met een grote taart en om met elkaar vooruit te kijken naar een succesvol nieuw jaar.

Koningin Máxima en minister Carola Schouten luisterden vorig jaar de opening bij en brachten daarmee enorm veel netwerkenergie los. World Horti Center geniet sinds dat moment van een brede belangstelling. In een jaar tijd bezochten meer dan 40.000 bezoekers uit 57 landen het innovatiecentrum. Ze maken in het centrum kennis met de innovaties in de tuinbouw en met het unieke concept waar onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheid samenwerken. Een concept dat na een jaar al succesvol genoemd kan worden door de vele voorbeelden waarbij studenten een opdracht, stage of les krijgen van ondernemers of zelf een onderzoeksproject in de kassen van het onderzoekscentrumuitvoeren. Ook de samenwerking tussen het praktijkonderzoek van Demokwekerij Westland en de participanten is een waardevolle die leidt tot vernieuwingen en innovaties.

Op zaterdag 6 april is World Horti Center, in het kader van de landelijke Kom in de Kas, van 10.00 tot 16.00 uur voor geïnteresseerden geopend. Dat is een mooie gelegenheid om een kijkje in de keuken te nemen bij de leerpleinen van MBO Westland, de onderzoekskassen en de veelheid aan bedrijven die graag vertellen over innovaties in de tuinbouw. Belangstellenden zijn van harte welkom.