Topsector T&U Innovation Prize - World Horti Center
10.08.2020

Topsector T&U Innovation Prize

€25.000,- onderzoeksbudget voor het beste ‘unmanned growing concept’

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) nodigt entrepreneurs uit die een innovatie, oplossing of concept willen ontwikkelen die aantoonbaar bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de onbemande processen in de tuinbouw.

Binnen de tuinbouw worden automatisering en robotisering steeds belangrijker. Door het telen, oogsten, sorteren en verpakken in de kas, op het land, loods en/of vertical farm nog verder te automatiseren, kan de tuinbouw grote stappen zetten als het gaat om efficiënte teelttechnieken, arbeidsbesparing, minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een continu bedrijfsproces. De Innovation prize is voor entrepreneurs (early stage, startups, scale-ups) die innovatieve technologieën integreren in een eindproduct en tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheid en/of circulariteit.

World Horti Center ondersteunt de Topsector T&U Innovation Prize van harte. We geloven erin dat innovatie bijdraagt aan duurzame voedselvoorziening en het vergroenen van de wereld. Door partijen bij elkaar te brengen komt innovatie immers sneller op gang, daarom geven we de winnaar graag toegang tot ons netwerk.

Prijs

Het winnende team ontvangt een kennisvoucher ter waarde van €25.000,- om samen met het TU Delft AgTech Institute, professoren en studenten de oplossing c.q. het concept verder uit te werken en/of knelpunten op te lossen. Daarnaast krijgt de winnaar begeleiding op maat van een T&U innovatie-makelaar (20 uur ter waarde van € 2.500 euro).

Naast de juryprijs zal er ook een publieksprijs uitgereikt worden, welke bestaat uit € 1.500 en een HortiTech Startup Membership van 6 maanden met toegang tot netwerk, kennis en faciliteiten van innovatieplatform HortiHeroes en World Horti Center. Beide winnaars krijgen media-exposure via KAS Magazine ter waarde van € 1.500,-. 

Projectondersteuning

Een aantal geselecteerde deelnemers kan bovendien gebruik maken van projectondersteuning door groepen studenten van de TU Delft (via het RoboCrops programma) en Wageningen Universiteit (Academic Consultancy Training programma) en/of maakt kans om de verkorte training Market Readiness van World Startup (meer info) te volgen.

Prijsuitreiking

De winnaar wordt op 23 oktober 2020 bekend gemaakt tijdens een (virtuele) bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst delen gevestigde bedrijven, startups en scale-ups van binnen en buiten de tuinbouw hun kennis, netwerk en nieuwste innovaties. Topsector T&U organiseert deze bijeenkomst samen met HortiHeroes.

Over Impact 2025

Via het programma IMPACT 2025 organiseert Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen een reeks aan activiteiten om ideeën op te halen en nieuwe partijen betrekken om (bestaand) onderzoek te vertalen naar concrete toepassingen in de praktijk.

Aanmelden voor de Topsector T&U Innovation Prize kan t/m dinsdag 1 september 2020 via onderstaande button.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Topsector T&U Innovation Prize op deze website. Neem voor meer informatie contact op met Michiel Roelse, operationeel directeur van TKI T&U, per mail of telefonisch via +31 6 51407623.