Tropische planten zijn onze passie - World Horti Center
20.11.2019

Tropische planten zijn onze passie

Iedere maand gaat World Horti Center in gesprek met één van haar participanten. Deze maand interviewen we Floricultura: een veredelaar en vermeerderaar van orchideeën en anthuriums, die streeft naar perfectie en het creëren van sterke, renderende en onderscheidende variëteiten voor haar klanten. 

Waarom zijn jullie naar World Horti Center (WHC) gekomen?

Eigenlijk om twee redenen. Ten eerste een praktische: Floricultura heeft oorspronkelijk haar wortels in Noord Holland, met locaties in Heemskerk en Assendelft. Het grootste deel van onze Nederlandse klanten is gevestigd in het sierteeltcluster Westland/Oostland. Met een plek in WHC zitten we dichter bij onze klanten en stakeholders. En dat wordt gewaardeerd.

De tweede reden is een meer strategische: Floricultura heeft de afgelopen jaren volop geïnvesteerd in markten buiten Europa. De unieke clustering van bedrijven, onderwijs en research heeft een grote aantrekkingskracht op delegaties uit alle windstreken. Daar gaan wij graag mee in gesprek, niet alleen uit commercieel oogpunt, maar ook om die markten en specifieke teeltbehoeften beter te begrijpen.

Wat betekent participant zijn voor jullie?

Als participant vinden wij dat je niet alleen een non-stop verzorgde stand moet hebben, maar ook betrokkenheid moet tonen. Dat doe je met mensen! Zo is teeltadviseur Peter Prins regelmatig in WHC te vinden en is daardoor een bekend gezicht geworden. Daarnaast is marketing manager Marc Eijsackers lid van de participantenraad en actief betrokken bij het verbeteren van WHC. En hij geeft zo nu en dan een gastcollege aan studenten van MBO Westland. Bovendien wordt de stand als “meeting point” gebruikt.

Kan je iets zeggen over nieuwe ontwikkelingen?

Ons Anthurium programma begint nu echt vorm te krijgen. De komende maanden zal onze stand daardoor steeds meer van deze prachtige planten laten zien.