Tuinbouw in verbinding met jong talent - World Horti Center
13.04.2021

Tuinbouw in verbinding met jong talent

Samen met partners bouwt World Horti Center aan de wereld van morgen. Dit kan niet zonder jong talent en daarmee komen we dan ook graag in contact!

Duurzame voedselvoorziening en vergroenen van de wereld zijn sleutelwoorden als het gaat om de wereld van morgen. Om dit als internationale sector te bereiken is samenwerking, ontwikkeling, innovatie en de verbinding met young potentials ontzettend belangrijk.

World Horti Center biedt een leeromgeving voor wereldwijd talent, we werken samen met vooraanstaande kennisinstellingen, brengen via de learning community onderwijsvernieuwing in een stroomversnelling, delen verhalen van young professionals die werken binnen de sector en bieden een online vacatureplatfom voor uitdagende banen in de sector. Maar het allerliefst komen we in contact met jong talent! We inspireren en enthousiasmeren hen via gastcolleges, tours, en webinars over de uiteenlopende carrièrekansen in de sector.    

Onlangs waren we samen met Duijvestijn Tomaten, Greenport West-Holland, HortiHeroes, Rijk Zwaan, Thermeleon online te gast bij Inholland tijdens de Sustainable College Tour. Met elkaar lieten we de studenten online kennismaken met de uitdagingen en kansen van de sector en hoe zij impact kunnen maken in deze groeiende industrie.

Ted Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten kijkt terug op het gastcollege en het belang om jong talent te inspireren: “Een van onze kernwaarden is duurzaamheid en circulair ondernemen. Deelname is voor ons belangrijk omdat wij de volgende generatie graag willen meegeven dat duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen eigenlijk geen keuze meer is maar een must. En bovendien kan dat prima samen gaan met een financieel gezond bedrijf. Het is belangrijk om dit verhaal vanuit de hele tuinbouwsector uit te dragen.”

De behoefte om jong talent te inspireren voor de sector wordt breed gedeeld in de keten. Liesanne Wieleman, van startup Thermeleon zegt daarover: “Ik ben trots op de Nederlandse glastuinbouw! Om koploper te blijven is het essentieel om samen te werken, innovatie te omarmen, én jong talent aan te trekken om zo samen klimaatneutraal telen te realiseren in 2040.”

Wil je meer informatie over hoe we jong talent willen inspireren? Neem gerust contact op met Peter van de Sar per email.