‘Werken bij Koppert: een dynamische internationale tuinbouwervaring voor in mijn rugzak’ - World Horti Center
27.09.2018

‘Werken bij Koppert: een tuinbouw-ervaring voor in mijn rugzak’

Tim ontdekte de sector bij Koppert Biological Systems

Na zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, liet Tim van Doren zijn ‘paprikapluk-beeld’ achter zich om de tuinbouwsector zelf te herontdekken. Zijn huidige baan als Project Manager Supply Chain bij Koppert Biological Systems, heeft hem (gelukkig) een hele andere visie opgeleverd.

Na zijn afstuderen had Tim de keuze om te werken als inkoper bij een elektronicagigant of bij Koppert. Echt een goed compleet beeld van de tuinbouwsector had hij niet. Hij kende de tuinbouw alleen uit zijn jeugd, van toen zijn vriendjes in de kas paprika’s plukten. Toch was de keuze snel gemaakt, het was zijn gevoel dat de doorslag gaf. Tim, toen 23, begon als Junior Inkoper bij Koppert Biological Systems, een internationale snelgroeiende onderneming met meer dan 25 dochtervestigingen wereldwijd. Er heerst een informele werksfeer en je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Afwisselende baan met internationaal karakter
Inmiddels is hij werkzaam als Projectmanager Supply Chain. Hij is het luisterende oor van de business en vertaalt complexe vraagstukken en naar IT-oplossingen. ‘’Ik werk aan allerlei projecten en heb dagelijks meetings met projectgroepen die zich in verschillende fases bevinden, heel dynamisch. De ene keer ben je internationaal bezig om planningssoftware uit te rollen, waarin je ook veel Skypegesprekken met dochtervestigingen hebt. Een uur later heb je een meeting over het introduceren van ‘batch codes’ om zo ‘track en trace’ mogelijk te maken. Elke fase levert weer nieuwe uitdagingen op. Aan het begin ben ik vooral bezig met uitzoeken wat het probleem of vraagstuk precies inhoudt, daarna zoek ik contact met de juiste partijen om tot een goede oplossing te komen. Tot slot is het zaak om te kijken of de geboden oplossing ook echt doet wat het moet doen.

 

Het leuke aan deze baan vind ik niet alleen de afwisseling en de uitdaging van de projecten en complexe vraagstukken, maar ook dat ik de kans krijg om internationaal te reizen. Ik ga regelmatig naar het buitenland om te kijken hoe ze het daar doen en om ook daar procesverbeteringen door te voeren. Het is interessant om te zien hoe het er internationaal aan toe gaat, op locaties van Koppert in Mexico, Frankrijk, USA, Canada en Spanje bijvoorbeeld.’’
Tims visie op de tuinbouwsector is inmiddels veranderd. ‘’Ik dacht dat het vooral om keihard werken ging en dat het zich vooral in Nederland afspeelde, maar de tuinbouwsector is gigantisch en ontzettend internationaal georiënteerd, met Nederland als koploper.”

En in de toekomst?
Of Tim voor altijd bij Koppert blijft werken weet hij nog niet. Hij streeft in elk geval naar een loopbaan met genoeg mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen. Bij Koppert is dat zeker het geval. ‘’Je krijgt hier de kans jezelf te ontwikkelen en kunt zelf aangeven waar je interesses liggen. Koppert biedt bijvoorbeeld ook het ‘Young potential program’ aan, dat is een driejarige opleidingstraject voor ambitieuze young professionals waarin je skills getraind worden en je allerlei technieken leert, presentatietechnieken bijvoorbeeld.”

Voorlopig zit Tim als Projectmanager Supply Chain op zijn plek, hij bouwt nu veel ervaring op die later nog goed van pas zal komen. ‘‘Koppert is goede bagage voor in mijn rugzak’’

 

De nieuwste stages, traineeships, afstudeeropdrachten en startersfuncties van de grootste innovatieve bedrijven uit de internationale glastuinbouwsector vind je bij ons op de website!