Tweede editie leergang Smart Horticulture start in oktober - World Horti Center
07.07.2020

Tweede editie leergang Smart Horticulture in World Horti Center

Na een succesvolle eerste editie organiseert Inholland Academy in samenwerking met adviesbureau Berenschot vanaf 1 oktober 2020 de tweede editie van de Leergang Smart Horticulture.

“Er wordt dankzij de high-tech kassen van tegenwoordig onwijs veel data verzameld. Echter, ondernemers en medewerkers hebben vaak nog geen grip op deze ‘databergen’. De Leergang Smart Horticulture is ontwikkeld voor deze ondernemers en medewerkers uit de tuinbouwsector, zodat ze een grote stap zetten richting datagedreven sturen in de kas of op hun bedrijf", aldus Olaf van Kooten, lector duurzame verbindingen in de Greenport én docent tijdens de Nederlandstalige leergang. De Leergang Smart Horticulture wordt vanuit World Horti Center georganiseerd. Er is in het scholingstraject gekozen voor een praktische aanpak, waarbij deelnemers direct met data uit hun eigen bedrijf aan de slag gaan. 

Oud-deelnemer Jos Paul over de Leergang Smart Horticulture: "Leren hoe je slim met data om kunt gaan en deze kunt gebruiken, vormde voor mij de aanleiding om de Leergang Smart Horticulture te volgen. Tijdens de bijeenkomsten heb ik veel geleerd. Niet alleen werd ik gestimuleerd om na te denken over wat je met data kunt doen, maar ook hoe je verschillende soorten data aan elkaar kunt koppelen. Daarnaast was er veel tijd om aan de slag te gaan met je eigen project. Inmiddels hebben we bij Beekenkamp Plants B.V. het project dat ik voor de opleiding heb gedaan, doorgezet. Hierdoor hebben we veel sneller inzicht gekregen in de klimaatgegevens voor een productiepartij.’’

Waarde toevoegen

De leergang Smart Horticulture bestaat uit 7 bijeenkomsten in World Horti Center, waarbij deelnemers met behulp van verschillende tools stap voor stap leren om data te structureren, ordenen en om te zetten tot waardevolle informatie voor het eigen bedrijf. Tijdens een workshop op het bedrijf van de deelnemer analyseren deelnemers met experts van adviesbureau Berenschot waar in het bedrijf datagedreven sturing het meeste waarde kan toevoegen en met deze inzichten gaan de deelnemers aan de slag. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om oogstprognoses, het verbeteren van efficiëntie van de arbeidsinzet, vraaggericht telen of hoe data kan helpen om te gaan met de veranderde omgeving door COVID-19.

Datagedreven sturing

Deze leergang is voor ondernemers en medewerkers in de tuinbouw die zich willen bekwamen in datagedreven sturing van hun bedrijfsprocessen. Daarnaast is de leergang ook interessant voor degenen die beroepshalve met deze bedrijfsprocessen te maken hebben, zoals adviseurs, toeleveranciers, veredelaars of technologiebedrijven.

Inschrijven 

Klik op ondestaande button om je direct in te schrijven voor de leergang Smart Horticulture

Meer informatie

Klik op onderstaande button voor uitgebreide opleidingsinformatie, downloads en actuele data.