Universitaire studenten buigen zich tijdens hackathon over ‘The Future of Food’ - World Horti Center
01.03.2021

Universitaire studenten buigen zich over 'The Future of Food'

Op 24 en 25 februari beten 40 International Business studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam (RSM) zich vast in onderzoeksvragen van horti-bedrijven tijdens een virtuele hackathon. 

Deze 2-daagse Hackathon werd vanwege het succes van eerdere edities, voor de derde keer georganiseerd door de universiteiten Leiden-Delft-Erasmus en World Horti Center.

De studenten werden tijdens deze hackathon uitgedaagd om na te denken over de toekomst van de sector en ‘The Future of Food’. In groepen van vijf werden zij gekoppeld aan een actuele casus van een bedrijf, om aan het eind van de hackathon te komen tot een businesscase die aansluit bij de ontwikkelingen in de samenleving. De onderwerpen waar de studenten aan gewerkt hebben waren onder andere de mogelijke verdienmodellen om Nederlandse tuinbouwkennis te vermarkten, de toekomst van vertical farming, de gevolgen van digitalisering en digital transformation voor de sector en nieuwe ideeën voor het vertellen van het verhaal van tuinbouw aan de samenleving.

Aan het einde van de tweedaagse hackathon presenteerden de studenten hun bevindingen aan de bedrijven en toetsten daarmee hun aanbevelingen en adviezen. Dit leidde tot prikkelende discussies. De bedrijven waren wederom enthousiast en gaven aan de nieuwe inzichten van de studenten als zeer waardevol te ervaren. In navolging op de hackathon wordt samen met de bedrijven gekeken hoe de uitkomsten verder uitgewerkt kunnen worden.

Voor bedrijven is de hackathon een snelkookpan om gedachtenrichtingen, die kunnen leiden tot verbeterde bedrijfsprestaties, uit te laten werken. Zou je bij een volgende editie een casus in willen brengen? Of interesse in vergelijkbare projecten waarbij bedrijfsleven en studenten samenkomen? Neem dan contact op met Peter van der Sar per mail.