Universiteitsstudenten in 30-uurs hackathon in World Horti Center - World Horti Center
11.12.2017

30-uurs hackathon in World Horti Center

14 & 15 december 2017: eerste hackathon in Sillicon Valley van de tuinbouw. Samenwerking universiteiten Leiden-Delft-Erasmus

In World Horti Center werken 40 studenten twee dagen en één nacht door aan tien businesscases uit de tuinbouwsector. Deze hackathon vindt plaats op donderdag 14 en vrijdag 15 december aanstaande. De hackathon is onderdeel van het Honours programma van de RSM (Rotterdam School of Management), Erasmus Universiteit. Het vormt de aftrap van een langdurige samenwerking tussen World Horti Center en de universiteiten Leiden-Delft-Erasmus.

Tijdens de 30 uur durende hackathon werken de studenten aan tien bedrijfsopdrachten uit de tuinbouwsector. Van veredeling, technische toelevering en teelt tot handel, de oplossingen die de studenten in die tijd bedenken, moeten allemaal leiden tot betere bedrijfsprestaties. Bedrijven, waaronder Rijk Zwaan, Zentoo, Eminent en Forever Plants, hebben tien probleemstellingen geformuleerd. Vertegenwoordigers leggen deze probleemstellingen op 14 december voor aan de studenten. Die gaan er twee dagen en één nacht mee aan de slag. Op 15 december presenteren de studenten hun resultaten aan de bedrijven.

De (internationale) studenten die in World Horti Center verblijven, doorliepen voor het Honours programma ‘Lessons Learned from Sillicon Valley’ een intensief selectieproces. De studenten reizen in maart 2018 ook af naar Sillicon Valley. Daar doen zij verder onderzoek naar de samenwerking  tussen Amerikaanse universiteiten en het bedrijfsleven. Deze kennis brengen zij terug naar het Westland.

 

 

 

Programma 30-uurs hackathon World Horti Center:

  • Ontvangst 10.00 u
  • Bedrijfspresentaties van o.a. Nature’s Pride, Rabobank en Hillenraad
  • Lunch met toelichting van bedrijfsvertegenwoordigers
  • -> hackathon
  • Vrijdag 15 december 15 u: presentatie aan het bedrijfsleven
     

Over Greenport Hub:

Greenport Hub is onderdeel van het universitaire samenwerkingsverband Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability. De positionering van de hub in World Horti Center maakt het voor studenten mogelijk om onderzoek te doen of te studeren in het hart van de tuinbouwsector. Samen met participanten van World Horti Center wordt in de leerlijn vorm en inhoud gegeven aan oplossingen voor complexe vraagstukken.

De interdisciplinaire Greenport Hub is begin dit jaar tot stand gekomen om een brugfunctie te vervullen tussen de tuinbouwsector en de universiteiten Leiden, TU Delft en Erasmus. Greenport Hub richt zich middels een onderzoeks- en onderwijsprogramma op vier thema’s: Tuinbouw 4.0, Circulaire Economie, Gezondheid en Welbevinden en Sustainable Urban Delta’s.