Studenten World Horti Center gaan uitdaging aan - World Horti Center
14.02.2018

Studenten World Horti Center gaan uitdaging aan 

Het Rijksmuseum organiseert elke jaar de ontwerpwedstrijd de Rijksstudio Award. Een interessante uitdaging voor de Lentiz mbo-studenten Bloem & Design in World Horti Center om hieraan mee te doen. En aangezien het dit jaar het 350ste sterfjaar van Rembrandt is, staat de grote meester centraal bij de opdracht voor de mbo-studenten Bloem & Design.

Geïnspireerd door de oude meesters brengen zij op 6 en 7 maart tijdens “Seasonal Trade Fair” in Wold Horti Center live een ode aan historische kunstwerken uit het Rijksmuseum. Het vakmanschap en creativiteit van de mbo-studenten is tevens te zien op de Open Dag MBO Westland op 6 maart in World Horti Center.

Deze competitie is in het onderwijsprogramma van Bloem & Design opgenomen. Ieder jaar gaan de studenten de uitdaging aan om een bloem-, groen- en stylingarrangement op te leveren. 

WBE Westland, Van Duyvenvoorde Flowers & Plants en Javadoplant leveren de studenten het snijgroen, de bloemen en de planten die ze nodig hebben om hun project te kunnen realiseren. Het Rijksmuseum vindt de inbreng van de groene sector zo bijzonder, dat zij ieder jaar juryleden afvaardigt voor de beoordeling.