Veel vraag naar kasruimte voor proeven - World Horti Center
02.09.2019

Veel vraag naar kasruimte voor proeven

Ruim anderhalf jaar geleden verhuisde Demokwekerij Westland naar World Horti Center, maar op de oude proeflocatie wordt zeker niet stil gezeten.

Een hypermodern kassencomplex, zo kun je de proefkas van Demokwekerij Westland in World Horti Center goed omschrijven. 34 afdelingen, een geavanceerde waterruimte en een top-of-the-bill ketelhuis, inclusief de meest futuristische kas ter wereld in de vorm van de All Climate Greenhouse.

De verhuizing van Demokwekerij Westland naar het nieuwe complex in World Horti Center heeft een enorme boost gegeven aan het onderzoek, maar dat betekent niet dat de voormalige locatie aan de Zwethlaan leeg is komen te staan.

“Anderhalf jaar geleden is er nieuwe leven geblazen in de locatie aan de Zwethlaan”, aldus Jeroen Sander, Hoofd Onderzoek van Demokwekerij Westland.

“Er is bij telers veel vraag naar kasruimte om zelfstandig proeven te kunnen doen. Die mogelijkheid kunnen we bieden op de oude Demokwekerij.”

Het mooie van de tweede proeflocatie van de Demokwekerij is dat telers daar niet alleen gebruik kunnen maken van de kas, maar ook van de expertise van de onderzoekers. “Indien gewenst kunnen wij de proef begeleiden”, laat Jeroen weten. “Wij regelen het klimaat en verzorgen de teelt, maar we kunnen ook op onderzoeksniveau inspringen als de teler dat wil.”

Inmiddels is zestig procent van de afdelingen op de Zwethlaan gevuld met uiteenlopende projecten.