“Het is fantastisch om mijn kwaliteiten te kunnen combineren met mijn passie voor KUBO” - World Horti Center
05.10.2018

'Het is fantastisch om mijn kwaliteiten te kunnen combineren met mijn passie voor KUBO'

Eric Douw (21 jaar) verbreedt zijn horizon bij KUBO

Eric groeide op tussen de kassen en raakte gefascineerd door kassenbouw. Inmiddels is hij al bijna twee maanden werkzaam als Sales Support Engineer bij een van de grootste kassenbouwers ter wereld: KUBO Tuinbouwprojecten. Hij stond voor een lastige carrièrekeuze, maar zit nu bij KUBO helemaal op zijn plek.

"Ik ben opgegroeid in Westland tussen de kassen. Van gewassen kweken weet ik aardig wat, maar hoe een kas tot stand komt en wat voor systemen er gebruikt worden, daar wist ik nog weinig vanaf. Mijn doelstelling was om het hele traject van A tot Z te begrijpen. De bouw van de kas, het kweken van het gewas en hoe het eindproduct wordt vervoerd."

Erics liefde voor KUBO begon al tijdens de opleiding Business en Management bij MBO Westland. Voor een buitenlandstage vertrok Eric in mei 2016 met KUBO voor zeven weken naar Finland om als Assistent Uitvoerder/Site Manager te werken aan een kassenbouwproject. Eenmaal terug in Nederland vroeg KUBO hem om nog eenzelfde periode terug te gaan naar het project om zijn werk voort te zetten tot hij weer terug naar school moest.

De inmiddels grote fan van het kassenbouwbedrijf startte na zijn mbo-opleiding een hbo-opleiding Bedrijfskunde. Opnieuw koos Eric KUBO als stagebedrijf, waar hij als stagiair onderzoek deed op de afdeling Sales. Toen de functie Sales Support Engineer vrijkwam, werd hij erg aan het denken gezet.

"Het was voor mij een lastige situatie waarin ik de juiste keuze moest maken wat ik echt graag wilde doen. Was dat doorgaan met studeren of werken voor KUBO? Ik ben ervan overtuigd dat sales goed bij mij past omdat ik het leuk vind om continue met klanten in contact te zijn. Het zo goed mogelijk inspelen op de klant is een

uitdaging die ik graag aanga. Door de opties voor mezelf af te wegen bekeek ik de meerwaarde van beide kanten. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen om te solliciteren, omdat mijn passie voor KUBO al meerdere jaren groot is. Vervolgens werd ik uitgenodigd op gesprek.”

En met succes! Eric kreeg zijn kans en startte dit jaar in augustus bij KUBO.

"Als starter leer ik momenteel nog veel over het bedrijf. Processen leren kennen van meerdere afdelingen was de eerste fase. Naarmate de tijd vordert krijg ik steeds meer opdrachten die ik uitvoer. Ik ondersteun de afdeling met berekeningen, het opstellen van bepaalde offertes en  bestaande klanten die materialen nodig hebben. Met deze functie op de binnendienst zal ik een schakel zijn binnen het team die antwoord kan geven op technische vragen. Dat kunnen analyses zijn, maar ook over teeltsystemen of gewassen. Mijn doel op de lange termijn is om ooit door te kunnen groeien tot Sales/Export Manager, zodat ik zelf de controle heb en klanten kan overtuigen. Tevens ben je als eerste betrokken en het directe aanspreekpunt."

"Mijn tip aan werkzoekende jongeren is om 100% te gaan voor iets wat je leuk vindt. Daarnaast moet je jezelf uitdagen om stappen te maken, kiezen voor een bedrijf waar dat kan is in mijn ogen een goede optie. Ik ben ontzettend blij dat ik de kans gekregen heb om bij zo’n groot bedrijf als KUBO mezelf de komende jaren te kunnen ontwikkelen en onderdeel te zijn van de projecten die wij wereldwijd neerzetten!"

Let's Work is hét platform voor jongeren om een beeld te vormen bij de tuinbouwsector. Hier solliciteer je op de mooiste tuinbouwvacatures, stages en traineeships. In deze rubriek lees je de verhalen van enthousiaste starters.

Het Career Team bezoekt young professionals om te laten zien hoe het is om te werken in de tuinbouw. Ben jij of ken jij een young professional met een verhaal? Neem dan contact op met het Career Team!