VIDEO: optimaal watermanagement in een kas - World Horti Center
03.02.2021

VIDEO: optimaal watermanagement in een kas

Onderzoeker Athanasios Sapounas vertelt hoe het onderzoek kassenbouwers helpt met het ontwerpen van de beste kas voor elke omstandigheid.

Hoe stroomt water door het irrigatiesysteem van een kas? Als je die kennis hebt, kun je een optimale watercirculatie berekenen voor elke kas. TNO deed onderzoek naar de waterstromen in een kas voor het Fieldlab FreshTeq-project. Op basis van dat onderzoek kan een module ontwikkeld worden voor de softwaretool SIOM, waarmee kassenbouwers de beste kas voor elke omstandigheid kunnen ontwerpen.

In de vierde aflevering van de videoreeks van Fieldlab FreshTeq legt TNO-onderzoeker Athanasios Sapounas uit wat dit project inhield en hoe dit onderzoek bijdraagt aan het ontwerpen van efficiëntere en duurzamere kassen.

Ben je benieuwd naar meer kennis vanuit projecten van FreshTeq? Er is een serie van 10 video’s gemaakt welke te zien zijn via World Horti Center en de overige aangesloten partners van Fieldlab FreshTeq. Wekelijks verschijnt er een nieuwe video. Je bekijkt de video's via onderstaande button.