VIDEO: tuinbouwinnovaties binnen Fieldlab FreshTeq - World Horti Center
13.01.2021

VIDEO: tuinbouwinnovaties binnen Fieldlab FreshTeq

Wetenschappers en bedrijven delen nieuwe inzichten en vertellen hoe de nieuwe techniek tot stand is gekomen.

Binnen Fieldlab FreshTeq werken tuinbouwbedrijven samen met wetenschappers van Wageningen University & Research, TNO, TU Delft AgTech Institute en Vertify (voorheen Proeftuin Zwaagdijk en Demokwekerij Westland) aan nieuwe technieken die toepasbaar zijn in de praktijk. In een reeks van 10 video’s vertellen zij de komende weken het verhaal van deze technologische innovatie in de glastuinbouw. Wetenschappers en bedrijven delen nieuwe inzichten en vertellen hoe de nieuwe techniek tot stand is gekomen. Enkele voorbeelden hiervan:

Vertical Farms

De afgelopen jaren is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar vertical farming in een stedelijke omgeving. Belangrijke onderzoeksdoelstelling was de symbiose tussen vertical farms en de omliggende stad. Daarnaast is onderzoek gedaan naar de toepassingsmogelijkheden van LED-verlichting en de mogelijkheden tot het reduceren van energieverbruik zonder nadelige gevolgen voor het gewas en teeltopbrengsten.

Nieuwe systemen en technieken

Fieldlab FreshTeq is heel praktijkgericht. In de videoreeks komen dan ook wetenschappers aan bod die vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van sensortechnieken, duurzaam watergebruik, drones, grippers en moderne kasontwerpen. Ook op de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de kennisinstellingen wordt dieper ingegaan.

10 video’s

Er is een serie van 10 video’s gemaakt welke te zien zijn via World Horti Center en de overige aangesloten partners van Fieldlab FreshTeq. Bekijk onderstaand de eerste video. Alle video's zullen we de komende weken op deze pagina plaatsen.

Fieldlab FreshTeq

De hoofddoelstelling van het project Fieldlab Freshteq is gezamenlijke technologische innovatie voor het internationale tuinbouwcluster. Door middel van samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen vindt innovatie en productontwikkeling voor een veilige en duurzame voedselvoorziening plaats. Daarnaast wordt gewerkt aan verruiming en verbetering van het aanbod van systemen en technologieën. Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen praktijkgerichte oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Meer weten over de activiteiten van het Fieldlab FreshTeq? Klik op onderstaande button.