Video: update onderzoek in All Climate Greenhouse - World Horti Center
28.07.2020

VIDEO: update onderzoek in de All Climate Greenhouse

Het onderzoek 'telen op afstand' in de All Climate Greenhouse dat sinds april loopt, wordt afgerond door studenten van MBO Westland en betrokken bedrijven. Tijd voor een update!  

Tijdens het onderzoek 'telen op afstand' in de All Climate Greenhouse werd in één afdeling met tomaten en één afdeling met komkommers geteeld. Een van de doelen van dit onderzoek was om studenten bekend te maken met de teelt van tomaten en komkommers en hen op afstand, analyse te laten maken en te sturen op de verkregen teeltdata. Anderzijds gaf dit onderzoek HortiTech de gelegenheid om het MoniMenTal principe te toetsen. HortiTech is een van de betrokken bedrijven in dit onderzoek en verzorgt de gewaswerkzaamheden en de gewasbeoordeling. Naast dit bedrijf zijn er meerdere bedrijven betrokken. Zo levert Van der Knaap Groep kokossubstraat en geeft advies over de watergift en de bemestingsanalyses. LetsGrow.com test drie nieuwe modules uit: gewasregistratie, klimaat en trends.

De studenten Horti Technics & Management kregen iedere week een weblecture waarin alle gegenereerde data doorgenomen wordt. Tijdens deze weblectures bespreken de studenten en bedrijven de strategie voor de beiden gewassen. MBO Westland is erg blij met deze grote betrokkenheid en inzet van deskundigen. Hierdoor wordt de opleiding Horti Technics & Managament net zo uniek als de innovatiekracht van de bedrijven uit deze regio!

Een mooie samenwerking dat werkt vanuit het principe; learning by doing. Benieuwd hoe de bedrijven hieraan bijdragen? HortiTech maakte een video, zie onderstaand.  

Na de zomervakantie zal in de All-Climate Greenhouse een nieuw onderzoek worden opgezet, waarbij studenten en bedrijven samenwerken.