Volop belangstelling voor groene gewasbescherming - World Horti Center
18.04.2019

Volop belangstelling voor groene gewasbescherming

Groene gewasbescherming is een actueel thema binnen de glastuinbouwsector en daar doet Demokwekerij Westland dagelijks onderzoek naar. 

Samen met producenten van gewasbeschermingsmiddelen worden halfjaarlijks resultaten en kennis met kwekers en gewasbeschermingsspecialisten gedeeld, waardoor we gezamenlijk bijdragen aan een duurzame sector. Op 16 en 17 april vonden deze kennisdagen gewasbescherming plaats in World Horti Center; een samenwerking tussen Demokwekerij Westland, Van Iperen, Royal Brinkman en verschillende producenten van gewasbeschermingsmiddelen. Deze kennisdagen sloten naadloos aan bij de toekomstvisie gewasbescherming 2030, die onlangs werd gepresenteerd door Minister Schouten.

Er wordt met een goed gevoel terug gekeken naar deze editie van de halfjaarlijkse gewasbeschermingsdagen, deze editie van de kennisdagen was gericht op groenteteelt. We verwelkomde ruim 160 kwekers, adviseurs en specialisten uit de omgeving én ver daarbuiten. Zij lieten zich bijpraten over gewasbeschermingsmiddelen, nieuwe onderzoeken en ontwikkelingen in de sector.

Tijdens het tweedaagse evenement hadden Van Iperen en Royal Brinkman een aparte dag waarop zij hun relaties en klanten konden uitnodigen voor een interessant programma over gewasbescherming.

Naast presentaties van het handelsbedrijf vonden er ook een rondgangen plaats door de onderzoeksafdelingen van World Horti Center, waarbij meerdere gewasbeschermingsproeven in groepen werden bezocht. Zo werden onder andere proeven als galmijt in tomaat en luis in paprika, en mochten de handelsbedrijven hun kennisdag ook aanvullen met een onderwerp naar keuze. Naast educatie over gewasbeschermingsmiddelen werd er ook aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen in de sector. Demokwekerij Westland kijkt uit naar de volgende editie van de Gewasbeschermingsdagen in World Horti Center, waarbij kwekers uit de sierteelt uitgenodigd worden om zich bij te laten spijkeren over de nieuwste trends in gewasbescherming.