Voor bezoekers was er veel te zien en beleven tijdens de open dag van World Horti Center - World Horti Center
08.04.2019

Voor bezoekers was er veel te zien en beleven tijdens de open dag van World Horti Center

Een geslaagde open dag in World Horti Center

Op zaterdag 6 april opende World Horti Center, tijdens Kom in de Kas, haar deuren voor het publiek. Het kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw ontving in het openingsjaar ruim 40.000 internationale vakbezoekers en tijdens de open dag bleek maar weer dat er een groot animo was vanuit het publiek om een kijkje te nemen in het centrum.

De bezoekers waren verrast door de veelzijdigheid en het unieke van het gebouw: een schoollocatie voor 1.200 leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs met een breed opleidingsaanbod, een innovatief onderzoekcentrum waar de nieuwste technieken, groene gewasbeschermingsmiddelen en teeltmethoden worden onderzocht en bovendien een plaats waar meer dan 100 prominente tuinbouwbedrijven zich vestigen op een permanente beursvloer.

Er was voor bezoekers veel te zien en te beleven. Op de leerpleinen van MBO Westland vertelden studenten over de diverse opleidingen die aangeboden worden; van techniek, tot handel, gezondheidszorg, watermanagement en business opleidingen. De studenten gaven ook workshops bloemschikken en  vertelden met trots over de nieuwe All-climate kas, waar ze met de nieuwste technieken praktijkgericht onderwijs krijgen op het gebied van tuinbouw. De bedrijven op de beursvloer presenteerden de nieuwste technieken en slimme innovaties die toegepast worden binnen de glastuinbouwsector. Bezoekers konden onder andere tomaten proeven die zonder daglicht zijn geteeld, door een microscoop kleine insecten bekijken - de natuurlijke vijanden voor plagen in gewassen – en gezonde smoothies van de heerlijkste groenten en fruit proeven. In de kassen van het onderzoekscentrum konden de bezoekers met eigen ogen de diversiteit aan onderzoeken zien en hoe elke afdeling wordt voorzien van de juiste voedingsstoffen en water.

Benieuwd naar alle foto's van de Open Dag?