Voorronde Skills Heroes vakwedstrijden - World Horti Center
26.11.2021

Voorronde Skills Heroes vakwedstrijden

Op dinsdag 23 november vond de voorronde van de Skills Heroes vakwedstrijden plaats bij de opleiding Bloem & Design van Lentiz | MBO Westland. De winnaar van deze voorronde mag Bloem & Design vertegenwoordigen tijdens de kwalificatiewedstrijden die in januari plaatsvinden.

Met gespannen gezichten kwamen de studenten ’s ochtends het lokaal binnen. Nadat de materialen waren uitgedeeld en gecontroleerd, konden ze aan de slag!

De eerste opdracht was het maken van een aanbiedingsboeket in het thema Aladdin. Thuis hadden de studenten hier een moodboard en frame voor voorbereid. De tweede opdracht was het creëren van een plantaardige versiering en tot slot kregen ze voor de derde opdracht een mystery box met daarin gesponsorde lelies van Roselily.

Tijdens de wedstrijd werden er verschillende technieken gevraagd. Creativiteit, vakkennis, inzicht in kleur, technische vaardigheden en vormgevingsprincipes waren hierbij erg belangrijk. De studenten zijn beoordeeld door een professionele jury, namelijk: Michael van Namen en oud-student Roos Maat. Uiteindelijk ging Sterre Alders er met de eerste prijs vandoor. Zij vertegenwoordigt Lentiz | Bloem & Design tijdens de kwalificatiewedstrijd Bloembinder. De tweede en derde prijs gingen naar Dewi Ots en Silvy Lehner.

Lentiz kijkt terug op een fantastische dag en is erg trots op alle studenten die hebben deelgenomen!